Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zimní sezóna na „Šerlichu“

RYCHNOVSKO – Dodržujte dopravní značení. 

S přicházející zimní sezónou se opět zaměříme i v Orlických horách na dodržování pravidel silničního provozu a dopravního značení. Přijíždějící řidiči by měli v těchto dnech dbát zvýšené pozornosti zejména s ohledem na probíhající práce na silnici z Deštného v Orlických horách směrem na „Šerlich“: https://www.khk.cz/cz/kraj-volene-organy/tiskove-centrum/aktuality1/tiskove-prohlaseni-k-situaci-na-silnici-destne-v-orlickych-horach_serlich-395214/

I pro nadcházející zimní sezónu apelujeme na řidiče mířící na „Šerlich“, aby svá vozidla parkovali pouze na jediné vymezené ploše k parkování, která má však omezenou kapacitu. Mnozí řidiči pak svá vozidla parkují na komunikaci č. 311, kde je však dopravním značením i pouhé zastavení zakázáno. Zákaz zastavení je v těchto místech z toho důvodu, aby zde mohla projet také vozidla Integrovaného záchranného systému, údržby či zásobování a nedocházelo k narušování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Neukáznění řidiči, kteří tam i přes zákaz takto zaparkují, nejen že zaplatí pokutu, ale kvůli nim pak nemusí místem projet v nouzi včas lékaři, hasiči či policisté. 

Znovu žádáme řidiče, aby stejně jako v uplynulých letech využívali v maximální možné míře i jiné alternativní možnosti parkování či dopravy (doprava linkovými autobusy jedoucími dle platných jízdních řádů), a aby vždy respektovali veškerá dopravní značení. Policisté se budou v nadcházející sezóně i tomuto rekreačnímu středisku aktivně věnovat.

mjr. Magdaléna Vlčková
30.11.2023

vytisknout  e-mailem