Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zítřejší fotbalové utkání

Pražská policie chystá v souvislosti se zítřejším fotbalovým utkáním 4. kola Ligy mistrů mezi celky FC Viktoria Plzeň a FC Kodaň bezpečnostní opatření.  

Na tomto opatření se budou podílet více jak tři stovky policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu, oddělení služební kynologie a v neposlední řadě i policisté ze Speciální a Krajské pořádkové jednotky. V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem budou policistům pomáhat i strážníci Městské policie Praha a pracovníci bezpečnostních agentur. Situaci bude monitorovat i policejní vrtulník.
 
Policisté již několik dní monitorují pohyb fanoušků obou celků na území metropole. Vzhledem k očekávané velké návštěvnosti středečního fotbalového utkání pražská policie připravuje adekvátní bezpečnostní opatření. Policisté budou v součinnosti s plzeňskými kolegy a strážníky Městské policie Praha prioritně zajišťovat dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, monitorovat příjezd fanoušků obou celků do metropole a doprovázet vytipované skupiny na stadion. Zároveň apelujeme na návštěvníky utkání, aby využili záchytných parkovišť na okraji Prahy a na stadion se přepravovali městskou hromadnou dopravou. Při přípravě bezpečnostních opatření pražská policie velmi úzce spolupracuje nejen s pořadateli, ale i s vedením obou klubů. 
 
Stadion bude pro fanoušky otevřen od osmnácti hodin a pětačtyřiceti minut. Samozřejmostí je zákaz konzumace alkoholických nápojů či používání pyrotechniky na stadionu. Porušení návštěvního řádu bude sankciováno.
 
nprap. Bc. Jana Rösslerová 23. 8. 2011

vytisknout  e-mailem