Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Život chtěl ukončit na kolejích

TEPLICE - Policisté museli zastavit vlaky; Trezor odnesl brigádník... 

Život chtěl ukončit na kolejích
    V ohrožení se ocitl život 35letého muže, který se včera v podvečer na nádraží v Duchcově pohádal se svou přítelkyní a následně jí sdělil, že jde spáchat sebevraždu. Poté vstoupil do kolejiště a odešel směrem ke stanici Želénky. Na místo byli přivoláni policisté včetně psovoda, kteří se ihned se vydali na průzkum kolejiště. Aby nedošlo k újmě na životě, nechali zastavit železniční dopravu na trati, kde se měl muž nacházet. Asi po patnácti minutách hledání vystopoval služební pes muže schovaného ve křoví poblíž kolejí. Když ho ale kolegové vyzvali, aby je následoval, vulgárně je odbyl a lehl si do kolejiště s tím, že se chce zabít. Výzvy ani přesvědčování, aby trať opustil, nebyly nic platné, proto byli policisté nuceni odvést muže z trati i proti jeho vůli. Protože existovala obava, aby své výhružky nenaplnil, odvedli nervově labilního muže na nádraží, kde jej předali zdravotníkům, kteří jej převezli do nemocnice na vyšetření.
 
Trezor odnesl brigádník
     Policisté dopadli zloděje, který minulý týden odcizil z duchcovské firmy trezor s finanční hotovostí. Oznámení policisté přijali v pondělí, kdy zástupce poškozené firmy uvedl, že neznámý pachatel za užití shodného klíče vnikl do prodejny, ze které následně odcizil přišroubovaný příruční trezor, ve kterém bylo téměř 12 tisíc korun. Ihned se rozběhlo vyšetřování celého případu, který byl během několika dní vyřešen. Zlodějem byl 21letý brigádník, který ve firmě přechodně pracoval. Klíčem, který měl jako zaměstnanec k dispozici, si odemkl, trezorek odcizil a kancelář za sebou zase uzamkl. Lapkovi bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, za jehož spáchání mu hrozí maximálně dvouleté vězení.
 
Dům navštívil zloděj
     Vloupání do rekonstruovaného domu v obci Hrobčice vyšetřují bílinští policisté. Neznámý pachatel po překonání dřevěného oplocení vnikl na soukromý pozemek a následně se vloupal do rodinného domu. Z objektu si odnesl motorovou pilu, sbíječku a další nářadí celkem za 20 tisíc korun. Pachateli hrozí v případě dopadení za spáchání přečinu krádeže maximálně dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Vloupání do auta
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do nákladního vozidla. Po překonání zámku vnikl do kabiny vozu, ze které následně odcizil aktovku s finanční hotovostí a osobními doklady. Celková škoda byla vyčíslena téměř na osm tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.
 
Kdo viděl nehody?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedených dopravních nehod o spolupráci. K první nehodě došlo dne 3. listopadu 2011 v 9.40 hodin v Teplicích, ul. Tyršova. Dosud nezjištěný řidič s neustanoveným vozidlem poškodil zaparkovaný automobil tovární značky Citroen Berlingo a aniž by splnil svou zákonnou povinnost, z místa nehody ujel.
     Druhá nehoda se stala v době od 16.00 hodin dne 28. října do 7.00 hodin dne 31. října 2011 v Teplicích, ul. Slovenská. Nezjištěný řidič neustanoveného vozidla narazil do pravé přední strany zaparkovaného automobilu značky Honda červené barvy, a aniž by učinil patřičná opatření, jež mu jsou ze zákona uložena, z místa dopravní nehody ujel.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 266 (260), nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 4. 11. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem