Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žíznivý zloděj

TEPLICE - Ze sklepů kradl pivo i víno; Nesmířil se s rozchodem... 

Žíznivý zloděj
     Policisté dopadli zloděje, který se minulý měsíc vloupal v Teplicích nejméně do dvou sklepů. Podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody sdělili teprve 18letému mladíkovi, který v polovině prosince vnikl do suterénu domu a následně se vloupal do sklepní kóje, ze které odcizil 84 plechovek a 40 lahví piva.
     Na konci měsíce už mu zřejmě zásoby pitiva došly, a tak se vydal krást znova. Ze sklepní kóje v jiném domě si odnesl 63 lahví s vínem různých značek. Celkem poškozené připravil o majetek v hodnotě deset tisíc korun, jeho jednáním se bude zabývat soud, který může žíznivého lapku poslat až na tři roky za mříže.
 
Nesmířil se s rozchodem
     Až jeden rok ve vězení může strávit 26letý muž, který se zřejmě nesmířil s rozchodem se svou přítelkyní. Od března loňského roku, kdy jejich vztah skončil, ji opakovaně pronásledoval osobně i autem, několikrát ji fyzicky napadl a telefonicky i prostřednictvím SMS vyhrožoval. Žena se dočkala i urážek, vše prý proto, aby se k bývalému příteli vrátila.   
     Agresorovo chování policisté v souladu s platnou legislativou nejdříve kvalifikovali jako přestupky proti občanskému soužití, ale vzhledem k pokračování jeho protiprávního jednání si „vysloužil“ sdělení podezření z přečinu nebezpečného pronásledování.
 
Vloupání do prodejny
     Pokladničku s penězi, cigarety, ložní prádlo, rifle a kuchyňské doplňky, to všechno si odnesl neznámý lapka z prodejny se smíšeným zbožím v Duchcově. Zloděj se během noci vloupal do provozovny, ze které odnesl věci za téměř 16 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vykradená garáž
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do garáže. Po překonání visacího zámku vnikl dovnitř a odcizil 4 kola z lehkých slitin s letními pneumatikami. Poškozený vyčíslil škodu na šest tisíc korun, v případě dopadení hrozí lapkovi trestní stíhání pro přečin krádeže.
 
 
Teplice, 16. 1. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem