Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zjištěn pachatel krádeže

KLATOVY - Muž kradl v domě a odnesl různé věci i vybavení. 

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování krádeže v domě, kdy zjistili pachatele. Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání jednatřicetiletý muž z Klatov, který byl obviněn z přečinu krádež a přečinu porušování domovní svobody.

V době od  23. do 25. prosince loňského roku v Klatovech vnikl neuzamčenými dveřmi do domu a z místnosti vzal robotický vysavač, atrapu revolveru, tři dýmky, přenosný počítač a další věci.

Policisté zjistili, že muž byl podle rozsudku Okresního soudu Plzeň-město ve spojení s rozsudkem Krajského soudu v Plzni a trestním příkazem Okresního soudu v Klatovech v posledních třech letech odsouzen a potrestán pro majetkovou trestnou činnost.

Policisté z obvodního oddělení v Klatovech dne 25. prosince večer v ulici Pod Koníčky kontrolovali ve sklepních prostorech bytového domu tři muže, kteří zde nepobývají a měli v úmyslu zde přespat. Při kontrole policisté zjistili, že jeden z mužů má u sebe různé věci a na dotaz nevysvětlil, kde je pořídil. Podezřelý muž policistům věci vydal a bylo zjištěno, že pocházejí z výše uvedené krádeže v domě. Hodnota odcizených věcí přesahují 10 tisíc korun.

Obviněný muž si přisvojil cizí věci tím, že se těchto zmocnil a byl v posledních letech za krádeže odsouzen a potrestán.

nprap. Dana Ladmanová

7. ledna 2022

vytisknout  e-mailem