Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zjištěn pachatel krádeží

SUŠICKO - Pachatel převzal sdělení podezření ze spáchání několika krádeží a řídil vozidlo i přes zákaz činnosti. 

Policisté na obvodním oddělení v Sušici prověřovali různé krádeže a zjistili pachatele. Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření ze spáchání přečinů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání pětadvacetiletý muž z obce u Nýrska.

Muž v druhé polovině měsíce září loňského roku v Sušici na ulici Volšovské odcizil z vozidla značky Renault dvě registrační značky. Škoda činí 450 Kč.

Dne 23. září po osmnácté hodině přijel s vozidlem značky Škoda Fabia, na kterém měl umístěny odcizené registrační značky, k čerpací stanici a do palivové nádrže načerpal téměř 37 litrů benzinu. Muž s vozidlem odjel bez úhrady a způsobil škodu za 1 300 Kč.

Následující den v panelovém domě na ulici Volšovské na chodbě přestřihl lankový zámek na jízdním kole, které odcizil a způsobil škodu za 10 500 Kč.

Koncem měsíce listopadu muž v obci Dlouhá Ves na parkovišti z vozidla Renault odcizil zadní registrační značku a škoda činí 450 Kč.

Dne 27. listopadu v Horažďovicích u čerpací stanice načerpal do vozidla Škoda Fabia 26 litrů benzinu v hodnotě 941 Kč a odjel. Na vozidle byla umístěna odcizená registrační značka. Dne 29. listopadu v Přešticích opět načerpal do vozidla benzin 28 litrů za 1 100 Kč a nezaplatil.

Muž byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen a potrestán podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech.

Navíc muž řídil vozidlo, i když má podle rozhodnutí Městského úřadu v Klatovech uložen trest zákaz činnosti a nesmí řídit motorová vozidla od listopadu 2019 po dobu 24 měsíců.

nprap. Dana Ladmanová

15. února 2022

vytisknout  e-mailem