Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zjištěných přestupků ubylo

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za týden policsté přistihli méně řidičů bez pásů a s telefony.  

 

V uplynulých třech týdnech se počty zjištěných přestupků v dopravě pohybují jako na houpačce. V porovnání s předchozím týdnem klesly počty všech vybraných přestupků a dostaly se do stavu, který byl v posledním dubnovém týdnu. Některé z přestupků se snížily dokonce téměř o polovinu: vysoká rychlost, jízda na červenou a telefonování za jízdy. Osm podnapilých řidičů za sedm dní, ale stále zůstává nepříjemnou skvrnou na štítu nejen místních řidičů, ale i těch projíždějících.

Mezi opilé řidiče je počítán jednoznačně také jednapadesátiletý muž, kterého zastavila hradišťská policejní hlídka na Palackého náměstí v Uherském Hradišti, když v pondělí 9. května o půl osmé večer řídil osobní fiat. Při dechové zkoušce se na displeji měřicího přístroje ukázala hodnota 2,01 promile. Řidič přiznal, že před jízdou vypil tři piva a šest velkých panáků slivovice. Policisté mu museli při zadržení přiložit pouta, protože opilý muž nespolupracoval a nechtěl nastoupit do policejního auta. Muž byl eskortován do policejní cely, kde zůstal přes noc. Ráno mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu ze zákona hrozí až rok vězení.

Do skupiny překročení rychlosti a uložených kaucí se zapsali také dva motorkáři, kteří v neděli jeli u buchlovických kopců příliš rychle. Když je přitom zastavili dopravní policisté, nesouhlasili s radarem zaznamenanou rychlostí a nechtěli pokutu zaplatit. Policisté jim uložili kauce, bez jejichž zaplacení nemohli pokračovat dál.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 6. – 12. květen 2011


 

Počet zjištěných přestupků

6. – 12. 5. 2011

29. 4. – 5. 5. 2011

Řidič pod vlivem alkoholu

8

10

Řidič pod vlivem drog

0

0

Překročení maximální rychlosti

66

110

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

5

12

Nepoužití bezpečnostních pásů

51

61

Telefonování za jízdy

26

41

Špatný technický stav vozidla

75

95

Uložené kauce za přestupek v dopravě

3

2


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. květen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem