Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zkrácení daně

SOKOLOVSKO – Škoda přes 1 200 000 korun. 

Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 69 letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího zločinu Zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby.

Toho se měl dopustit v období nejméně od konce února roku 2011 do ledna roku 2013 v Sokolově. Jako tehdejší jednatel společnosti měl v úmyslu snížit daňovou povinnost společnosti, vylákat výhodu nadměrného odpočtu a současně získat pro sebe a společnost neoprávněný prospěch, proto v jednotlivých zdaňovacích obdobích nepostupoval v souladu s příslušnými ustanoveními zákona.

Za prodej dodaného zboží nebyly na jeho pokyn vystavovány daňové doklady (faktury) nebo příjmové pokladní doklady. Peněžní prostředky přebíral v hotovosti od zaměstnanců společnosti a dále je nepředával k zaúčtování do účetnictví společnosti. Tyto příjmy tedy nebyly zahrnovány do přiznání k DPH a tím docházelo k nepravdivé účetní evidenci.

Za roky 2011 a 2012 měl v 10 případech vylákat nadměrné odpočty DPH v neoprávněné výši a ve 14 případech ponížit daňovou povinnost odvodu DPH společnosti, a tím zkrátit DPH v celkové výši přesahující 1 200 000 korun.

Obviněnému muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

nprap. Kateřina Krejčí
23. 1. 2018

vytisknout  e-mailem