Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zkratkovité jednání

HRADECKO - Za padělání zdravotních posudků hrozí 2leté vězení. 

V těchto dnech vyšetřovatel oddělení hospodářské kriminality územního odboru Hradec Králové obvinil 48letou ženu z trestného činu padělání a vystavení nepravdivé lékařské zprávy, posudku a nálezu.
Žena jako personalistka jedné hradecké firmy byla vyzvána pracovníky inspektorátu práce, kteří přišli na kontrolu, k předložení dokumentů  jejich zaměstnanců. Kontrola se týkala hlavně pracovnělékařských prohlídek při nástupu do zaměstnání. Personalistka však v šanonech u čtyř již bývalých zaměstnanců posudky nenašla. Uloženy byly pouze předvyplněné tiskopisy, u kterých na zadní straně chybělo lékařské vyjádření.  Vzala lékařskou zprávu jiného zaměstnance, kterou překopírovala a takto okopírované posudky předložila kontrole. Samozřejmě si toho pracovníci všimli a lékař jim následně jejich domněnky potvrdil. Uvedené osoby u něho nikdy nebyly a žádné posudky jim nevydával.
Obviněná žena svého jednání velice lituje, prý vůbec nedomyslela důsledky. Uvedla, že to byl z její strany momentální zkrat. Pokud soud ženu uzná vinnou, může ji potrestat trestem odnětí svobody až na 2 roky nebo zákazem činnosti.

por. Iva Kormošová
23.1.2018, 12.15

vytisknout  e-mailem