Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zkusme být obezřetní !

DĚČÍN - Další přešlap; Příišli o majetek; Poničená auta; Obchodnice s osudem; Zmizela Octávie !  

Další přešlap
 
DĚČÍN – Děčínskou prodejnu s mobilními telefony navštívil pár dní po Novém roce vykutálený zákazník. Do oka mu padlo vystavené příslušenství k mobilním telefonům., a tak si vybrané zboží v hodnotě šesti a půl tisíce korun odnesl z prodejny bez placení. Ovšem policii dvaadvacetiletý muž neutekl a pětadvacátého ledna letošního roku si ústy policejního inspektora vyslechl sdělení podezření z přečinu krádeže.  V jeho případě může nabýt trest podoby až pětiletého odnětí svobody.
 
Přišli o majetek
 
VARNSDORF – Rumburské strážce zákona v těchto dnech zaměstnává  oznámení  brněnské  obchodní společnosti, která policistům svěřila podezřelé okolnosti pronájmu kopírovacího stroje. Třiadvacetiletý zákazník si od nich pronajal kopírku a splátky za pronájem do této chvíle neuhradil.  Poškozená společnost vyčíslila škodu na částku přesahující osmdesát tisíc korun českých.  V případě odhalení pochybení se vykutálená zákazník může sejít s přečinem zpronevěry, za který trestní zákoník nabízí „odměnu“ v podobě propadnutí věci, zákazu činnosti či ztráty svobody až na dvě léta.
 
Poničená auta
 
DĚČÍN – Během noci ze středy na čtvrtek čtyřiadvacátého ledna 2013 došlo na několika místech v Děčíně k vloupání do zaparkovaných vozidel, ze kterých jejich majitelům zmizelo odložené pracovní nářadí či autorádia. Navíc každý z majitelů našel při příchodu na místo činu své auto poškozené. Celková škoda dosáhla hranice třiapadesáti tisíc českých korun. Krádežemi vloupáním šetří podmokelští policisté z Děčína.
 
Obchodnice s osudem
 
DĚČÍN - Čtyřiadvacátého ledna 2013 krátce před sedmnáctou hodinou se k šedesátileté obyvatelce děčínské kotliny přitočila osoba neznámé totožnosti, jež jí nabízela hádání z ruky. Když ji oslovená žena odmítla, vyslechla si žádost o odměnu. Ve své dobrotě otevřela peněženku a během chviličky přišla o čtyři sta korun, které měla uloženy ve své peněžence. Zaskočená paní se obrátila na podmokelské strážce zákona, kteří se zaměří nejen na vykutálenou obchodnici s osudem.  
 
 Zizela Octávie !
 
JÍLOVÉ – Páteční ráno bylo pro majitele Škody Octávie nemilým překvapením. Když se na místo obvyklého parkování pětadvacátého ledna krátce po páté hodině ranní dostavil, našel místo svého vozu s registrační značkou 6U5 1270 už jen prázdné místo. V zajištěném autě se nacházely v době parkování i dvě dětské autosedačky. Jeho zmizením přišel majitel o sto osmdesát jedna tisíc korun.  Děčínští policisté vyhlásili pátrání po odcizeném vozidle, ale i dalších okolnostech jeho zmizení.
 
 
Děčín, 28. ledna 2013
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem