Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zlákaly ho fotbalové míče

LITOMĚŘICE – Zloděj na fotbalovém hřišti; Vloupání do novostaveb; Ve firmě ukradl hliníkovou formu. 


 

Zloděj na fotbalovém hřišti
 O víkendu se na fotbalové hřiště v Lovosicích vydal zloděj. Za použití násilí vnikl oknem do kabiny, ze které odnesl 10 fotbalových míčů a radiomagnetofon. Hodnota odcizených věcí byla vyčíslena na 12 500 Kč. Vloupání do fotbalové kabiny zajisté nepotěšilo fotbalisty, kteří si nebudou moct bez míčů zakopat. Případem se zabývá Obvodní oddělení PČR Lovosice, které věc šetří jako podezření z trestného činu krádeže.
 

 

Vloupání do novostaveb
 Během noci z pondělí na úterý vnikl neznámý pachatel do stavby rodinného domu v Roudnici nad Labem. K tomu, aby se dostal dovnitř, využil otevřené ventilačky u francouzského okna. V domě sebral rádio s přehrávačem CD. To mu však nestačilo,  a ještě se vloupal do přilehlé garáže, odkud odnesl dvě vrtačky, kufr s nářadím a AKU vrtačku. Majiteli novostavby způsobil škodu 14 200 Kč. Podobný případ v uplynulých dnech zaznamenali i štěstí policisté. Z rodinného domu v rekonstrukci, stojícího na pozemku v Račicích, ukradl lapka 330 m měděných kabelů a elektrické nářadí v celkové hodnotě 11 000 Kč.
 

 

Ve firmě ukradl hliníkovou formu
 33letý muž se v Roudnici nad Labem na začátku května vloupal do areálu skladu firmy. Po vniknutí do objektu se zmocnil formy z hliníku v hodnotě 75 000 Kč. Ve stejném dni ho však městští policisté přistihli  na slepé vlečce bývalého podniku ROSS, jak se pokouší odšroubovat patky železničních kolejnic. Krádež se mu však nevydařila a lapka musel na obvodním oddělení policie v Roudnici nad Labem policistům své počínání vysvětlit. I když se mu hliníkovou formu podařilo odevzdat ve sběrně druhotných surovin, z peněz, které za ni dostal, se dlouho neradoval. Pravý majitel si totiž formu ve sběrně nalezl a zloděj byl odhalen. Včera policie muže obvinila z trestných činů krádeže a pokusu krádeže. Jelikož první krádeží spáchal větší škodu, podle trestního zákoníku mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

 

 

por. Ing. Alena Romová
V Litoměřicích dne 28. 7. 2010
 

vytisknout  e-mailem