Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zlákaly ho šperky

MOST - Platit však za ně nechtěl; Policisté se zaměřili na řidiče + další info 

Prsteny a náušnice zlákaly 25letého Mostečana. Platit se mu za ně nechtělo, tak si je při návštěvě jedné prodejny v mosteckém Centralu strčil do kapsy kalhot. Lapku však přistihl pracovník ostrahy prodejny a následně ho předal do rukou policistů. Ti k tomu ještě zjistili, že Mostečan se majetkových prohřešků dopustil i v minulosti. Z toho důvodu mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. Hodnota ukradeného zboží byla vyčíslena na 853 korun. Případ šetří ve zkráceném přípravném řízení mostecké obvodní oddělení.

 

Policisté se zaměřili i na řidiče

Z pátku na sobotu proběhla na Mostecku dopravně bezpečnostní akce. Policisté zkontrolovali 98 vozidel. Zjištěno bylo 30 přestupců; nejčastějším prohřeškem bylo překročení povolené rychlosti (13x). Uděleny byly pokuty ve výši 17.700 korun. Policisté také zjistili jednoho řidiče, který měl sedět za volantem pod vlivem drog. Ten je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu. Akce byla ukončena až v časně ranních hodinách.

Ve stejnou dobu proběhla v Mostě akce zaměřená na eliminaci protiprávního jednání zejména majetkového charakteru. Policisté monitorovali vytipované lokality. Zároveň zkontrolovali několik osob a vozidel. Během toho se podařilo vypátrat dva celostátně hledané. Podobné akce budou pokračovat.

 

Zodpovídá se z napadení

Ze dvou trestných činů se bude zodpovídat 31letý Mostečan. Tomu v těchto dnech policejní komisař sdělil obvinění z přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví kvůli události ze začátku roku. Pachatel měl v jedné mostecké restauraci po předchozím slovním konfliktu napadnout o dva roky staršího muže. Poškozený skončil se zlomeninou a pohmožděninami v dvouměsíční pracovní neschopnosti.  Věc je nadále v šetření. Obviněnému hrozí až tříleté vězení.

 

Neřidiči za volantem

Na neřidiče za volantem narazila policejní hlídka. Stalo se tak v sobotu v ulici Hřbitovní směrem na Braňany. Dvaadvacetiletý muž z Mostu usedl do svého vozidla a zřejmě mu nebylo na obtíž ani to, že má až do druhé půli roku 2011 vysloven zákaz řízení. Od policistů si již vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

Dalším zjištěným neřidičem, který nedbá na rozhodnutí soudu, je 52letý muž z Teplicka. Toho kontrolovali v neděli policisté litvínovské hlídkové služby. Řidič vozu Suzuki Swift by neměl až do června 2011 usednout za volant. I ten si vyslechl sdělení podezření z přečinu.

 

Neodhadl vzdálenost, že by v tom byl alkohol?

Dopravní nehodu ze sobotních časně ranních hodin šetří mostečtí policisté. Řidič vozidla Škoda Fabia jel ve směru od Mostu na Bílinu a u odbočky na České Zlatníky chtěl předjet před ním jedoucí vůz Renault. Nějak však špatně odhadl vzdálenost a narazil do něj. Větší problém řidiči Fabie nastal po příjezdu policistů. Ti provedli u obou účastníků dechové zkoušky na alkohol a u 38letého muže z Chomutovska nedopadla zrovna nejlépe – „nadýchal“ více jak jedno promile.  Následně se ještě podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn. Hmotná škoda na obou vozidlech byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun. Řidič Fabie si již od policistů vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případem se nadále zabývají dopravní policisté.

 

Mžik mu stačil

Za pouhý mžik se dá považovat doba, ve které přišla jedna mladá žena o kabelku. Ta měla zavazadlo během výběru zboží v Intersparu položené v nákupním vozíku.  Po celou dobu ho ale nespustila z očí. Výjimkou byla chvíle, kdy vykládala zboží na pult a otočila se na prodavačku. To však zlodějíčkovi stačilo. Přišel si tak nejen ke kabelce, také k peněžence, platebním kartám, dvěma mobilním telefonům, finanční hotovosti, dokladům a klíčům. Hodnota věcí byla předběžně vyčíslena na 18.100 korun. Aby toho snad nebylo málo, poškozená navíc zjistila, že prostřednictvím odcizené karty byl proveden výběr nemalé finanční hotovosti – ve výši 35 tisíc korun. Policisté po pachateli pátrají. Věc šetří jako přečiny krádež na osobě a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

 

Drzý zloděj

Cizí kabelku si přisvojil neznámý poberta. Přistoupil ke dveřím novinového stánku v Mostě a tam poprosil prodavačku, jestli nemá nějakou prázdnou láhev. Než se však žena nadála, muž si drze sáhl pro její kabelku, kterou měla položenou na pultě, a utíkal pryč. Poškozená tak přišla o věci v hodnotě 11.500 korun. Případ šetří mostecké obvodní oddělení jako přečin krádeže.

 

Volání ji přišlo draho

Rozepnuté kabelky při jízdě autobusem využil neznámý lapka. Mladé ženě z ní vytáhl peněženku s věcmi za téměř 3.500 korun. Poškozená měla po celou dobu svoji tašku přehozenou přes rameno, do určité doby i zapnutou. Do chvíle, kdy jí zazvonil mobilní telefon uložený v kabelce. Potom se již více věnovala hovoru.  Mostečtí policisté událost šetří jako krádež na osobě.

 

Vyčerpal naftu

Pracovní stroje přilákaly neznámého pobertu. Ten v blízkosti Braňan z buldozeru a rypadla vyčerpal celkem 170 litrů nafty. Škoda byla vyčíslena na téměř 11 tisíc korun. Po pachateli přečinu krádeže vloupáním pátrají obrničtí policisté.

 

Most, 19. července 2010

vytisknout  e-mailem