Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zlatý hattrick policistů jihočeské zásahové jednotky

Jihočeský kraj – Již potřetí dokázal pětičlenný tým policistů zásahové jednotky, že jsou v České republice ti nejlepší. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Pětičlenný tým policistů jihočeské zásahové jednotky se v prvním zářijovém týdnu zúčastnil mistrovství České republiky zásahových jednotek v Brně, tentokrát s mezinárodní účastí policistů z Německa, Polska a Slovenska. Po dvou fyzicky i psychicky náročných dnech, naši policisté dokázali již potřetí, že jsou těmi nejlepšími. Během soutěžních dnů, musel každý tým absolvovat sedm náročných disciplín. Při jejich plnění museli prokázat velkou fyzickou zdatnost, schopnost týmové spolupráce a v neposlední řadě psychickou odolnost. Mezi soutěžními disciplínami byla střelba, překážkový běh s „transportem“ zraněné osoby, práce na výškových budovách – slanění ke zraněné osobě, a také zákrok na nebezpečného pachatele, který v budově zadržuje rukojmí. Policisté také museli dokázat, že patří k vynikajícím řidičům při jízdě zručnosti, a umí se pohybovat v absolutní tmě v neznámém prostoru simulovaném hasičským polygonem. Ze sedmi soutěžních disciplín náš tým zvítězil hned čtyřikrát a získal plný počet bodů. Nutno podotknout, že mezi prvním a druhým místem byl velký bodový rozdíl.
 
Ve svém oboru patří jihočeská zásahová jednotka k naprosté špičce a všem policistům patří velké poděkování za jejich výkon, který v soutěži podali.
 
por. Bc. Lenka Holická, pisjc@mvcr.cz
 
 19. září 2013

vytisknout  e-mailem