Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zločin v kolejišti

Ostrava - krádež zabezpečovacích měděných kabelů šetří ostravští kriminalisté 

Zločin v kolejišti
 
 
Policejní komisař zahájil v těchto dnech trestní stíhání třicetiletého muže z Ostravy Muglinova. Ten je obviněn z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.
 
Muž se společně s dalšími třemi podezřelými dne 21. 8. 2012 nezákonně pohyboval v kolejišti. Poblíž železničního mostu přes řeku Ostravici ve směru na Bohumín krátce po osmnácté hodině odpolední přeřezal a odcizil měděné zabezpečovací kabely. Důsledkem tohoto nebezpečného jednání bylo obsazování úseků na 1. traťové koleji, obsazení výhybkového obvodu a ke zhasnutí seřaďovacích návěstidel, což vedlo k ohrožení a omezení železniční dopravy. U projíždějících vlaků tak musel být zaveden omezený provoz. Způsobená škoda byla vyčíslena na 45 000 korun.
 
            Policisté po přijatém oznámení ihned vyrazili na místo, kde všechny čtyři muže bezprostředně po činu zadrželi a umístili do policejní cely. Na obviněného muže kriminalisté podali návrh na vzetí do vazby, zbylí tři byli po provedených úkonech propuštěni na svobodu.
 
Za výše uvedený trestný čin stanoví trestní zákon trest odnětí svobody až na šest let.

vytisknout  e-mailem