Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj a žhář vypátrán

K objasnění činu stačilo kladenským policistům několik hodin. 

Žhář a zloděj v jednom
Policisté objasnili trestný čin za méně než dvanáct hodin.
V noci z pondělí na úterý oznámil šestašedesátiletý muž z Kladna Švermova, že mu z garáže v ulici Kautckého zmizel jeho automobil Peugeot 406. Ohlášení, tentokrát o hořícím automobilu přijali i kladenští hasiči, kteří vyjeli na místo požáru v Kladně v ulici Svatopluka Čecha krátce po půlnoci. Policisté ohledáním zjistili, že se jedná o kradené vozidlo Peugeot a rozjeli pátrání po zloději. Operativním šetřením se jim podařilo zjistit, že automobil odcizil z garáže třiadvacetiletý mladík, který je v příbuzenském poměru s majitelem vozidla. Zloděj auto vytlačil z garáže, a protože mu nechtělo nastartovat, dojel setrvačností do ulice Sv. Čecha, kde auto zapálil. Usvědčenému mladému muži  teď hrozí až tři roky vězení za přečiny neoprávněné užívání cizí věci, poškozování cizí věci a maření úředního rozhodnutí. Hříšník měl totiž navíc ještě vysloven zákaz řízení motorových vozidel.
 
Auto není trezor
Řidiči doplatili na to, že věci zanechali bez dozoru ve vozidle.
První oznámení přijali policisté v Unhošti krátce po deváté hodině ranní. Pět minut zde stačilo zloději, aby vnikl do vozidla Škoda Fabia, které řidič zaparkoval v ulici Hájecká. Z auta zmizely osobní doklady, platební karta, mobilní telefon, čímž majiteli věcí způsobil pachatel škodu 2.500,- Kč. Majiteli vozidla byla způsobena o tisíc korun vyšší.
Druhý případ řešili policisté v obci Třebíz kolem čtrnácté hodiny. Tam u zahradnického centra využil situace zatím nezjištěný lapka. Když řidička svoje vozidlo na čtvrt hodiny opustila, vloupal se do něj a odcizil zde pracovní tašku s firemními doklady, flash disky, mobilní minternetem a doklady od vozidla. Tentokrát byla škoda vyčíslena na celkem 6.400,- Kč.
 
Policie ČR proto opět varuje:
  • Nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle.
  • Nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle, ani když od svého vozu odcházíte jen na malou chvíli. Neriskujte zbytečně!
  • Nenechávejte zavazadla tak, aby byly kolemjdoucím na očích!
  • Lépe, než mezi sedadla, uložte svoje věci od zavazadlového prostoru.
  • Zamykejte dveře vždy, když se vzdalujete od vozu, byť jen na malou chvíli.
  • Technický průkaz noste s sebou, neukládejte ho v palubní přihrádce.
 
nprap. Michaela Nováková
9. 3. 2011

vytisknout  e-mailem