Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj byl při vloupání hlučný

MOST - Vzbudil obyvatele domu a ti ho zadrželi; Žárovky za dva tisíce nakonec neodcizil 

Neúspěchem skončila trestná výprava 22letého muže z jedné obce na Mostecku. Ten v místě svého bydliště koncem roku zavítal do obytného domu. I když byl již večer, dům nebyl zamčený. Pachatel vybaven svítilnou a nářadíčkem sestoupil do suterénu domu a tam se pokusil vloupat do sklepních prostor. Nadělal přitom rámus, který zalarmoval obyvatele domu. Ti podezřelého lapku přistihli. I když se jim zloděj snažil namluvit to, že jen hledá kamaráda, stopy na dveřích jasně ukazovaly na pokus o vloupání. Obrničtí policisté muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání pokusu krádeže vloupáním.

Pil a pak klidně řídil
Podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky sdělili ve zkráceném přípravném řízení litvínovští policisté 25letému řidiči z Litvínova. Toho policejní hlídka kontrolovala v prosinci v nočních hodinách při řízení motorového vozidla. Provedenou dechovou zkouškou mu byla naměřena pozitivní hodnota alkoholu v dechu. Muž se poté podrobil i lékařskému vyšetření a odběru krve. Výsledky toxikologické analýzy krve přítomnost alkoholu v těle řidiče potvrdily.

K lékařům přišel krást
Jedno zdravotní zařízení v Mostě navštívil tento týden nevítaný host. Nešel si však pro léky ani pro radu k lékaři. Do objektu přišel až v nočních hodinách a dovnitř se dostal za použití násilí. Lapka       v jedné místnosti odcizil televizi a hodily se mu i hliníkové schůdky, které s sebou odnesl. Krádeží tak způsobil celkovou škodu ve výši 9 000 korun. Případem krádeže vloupáním se zabývají mostečtí policisté.

Vysavač ani nevyzkoušela
Hodnotný vysavač zmizel ze sklepa jednoho obytného domu v Litvínově. Pachatel tam vnikl tento týden v noční době a musel přitom použit násilí. Ze sklepa pak vzal jen zcela nový vysavač v hodnotě 15 000 Kč zatím blíže nezjištěné značky. Ten si tam uložila poškozená majitelka, která našla ve sklepě stopy po násilném vniknutí a před kójí i rozházené věci z jejího sklepa. Případem krádeže se teď zabývají litvínovští policisté, kterým oznamovatelka krádež nahlásila.

Neúspěšně ukradl žárovky
Do obchodu s průmyslovým zbožím se včera odpoledne vydal dvacetiletý muž z Lounska. Jeho úmysly nebyly poctivé, šel tam krást. Uvnitř mosteckého supermarketu se procházel mezi regály a tipoval, co by mohl odcizit. Do oka mu padla krabice se žárovkami v hodnotě 1 990 korun. Tu ještě v prodejně uložil do batohu a poté chvilku předstíral zájem o další zboží. Pak zamířil k pokladně, kterou prošel, aniž by něco platil. Z prodejny však odejít již nestačil. Lup, který hodlal zpeněžit, musel vrátit. Na policejním oddělení si pak vyslechl s ohledem na minulé odsouzení za krádež podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

nprap. Ludmila Světláková
V Mostě 6. ledna 2010
 

vytisknout  e-mailem