Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zloděj byl zadržen v prodejně

Karviná - služební pes pachatel našel ukrytého v prodejně 

Zloděj byl zadržen v prodejně
Nasazení služebního psa bylo úspěšné. Na začátku našeho příběhu byl úmysl jednoho recidivisty získat nezákonně věci. Včera asi hodinu po půlnoci v Karviné-Novém Městě, náměstí Budovatelů, se 27letý muž vloupal do jedné z prodejen. Ve stejnou dobu policisté karvinského obvodního oddělení byli na pochůzce svého rajónu. Zjistili, že jedna z prodejen má vypáčenou mříž a větrací okénko. Na místo neprodleně povolali služebního psa. V prodejně byl nalezen schovající se zloděj.
Dalšími výslechy policisté zjistili, že muž toho má na svém kontě více. Prokázali, že v noci na 15. ledna 2011, na náměstí Budovatelů v Karviné, násilně vnikl do prodejny železářství. Z místa si odnesl finanční hotovost ve výši 11 500 Kč. Další vloupání spáchal následující měsíc. Tentokrát do prodejny potravin. Do vnitřních prostor se mu nepodařilo vniknout, k odcizení věcí nedošlo. Nicméně poškozením způsobil škodu ve výši 3 000 Kč.
Muž byl za trestný čin krádeže v posledních třech letech Okresním soudem v Karviné již potrestán. V minulosti byl odsouzen i za spáchání trestného činu loupeže, krádež a pokusu krádeže.
Policejní komisař podá státnímu zástupci návrh na jeho vazební stíhání.
por. Mgr. Zlatuše Viačková
komisař PIS Karviná, zpravodajství 8.3.2011

vytisknout  e-mailem