Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloděj číhal na parkovišti u mateřské školky

Tábor – Planá nad Lužnicí – Napáchal škodu za téměř 13 000 korun. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Zloděj využije každé příležitosti. Třeba i té, kdy maminka přijíždí autem na parkoviště k mateřské školce a byť jen na malou chvíli, než dítě odvede dovnitř, si neodnese všechny své cennosti z auta s sebou.
Stalo se tak včerejšího dne, krátce po sedmé hodině ranní, u mateřské školky na ulici ČSLA v centru Plané nad Lužnicí. Za výše popsané situace zloděj rozbil okno u dveří osobního automobilu tovární značky Ford Mondeo a z vnitřních prostor vozu odcizil tašku s notebookem značky Dell a dámskou kabelku s osobními doklady, finanční hotovostí, platebními kartami a mobilním telefonem. Majitelce způsobil souhrnnou hmotnou škodu ve výši téměř 13 000 korun a řadu dalších starostí, problémů a následných výdajů.
Případ to není ojedinělý. Obdobný způsob krádeží jsme již šetřili i v loňském roce, a to rovněž v Plané nad Lužnicí a také v Táboře na Sídlišti nad Lužnicí. Díky spolupráci s občany a profesionální práci kriminalistů a policistů místních obvodních oddělení se tehdy pachatele podařilo ustanovit a následně zadržet. Jednalo se o zloděje „mimotáborské“, kteří do našeho regionu vyjeli krást. Zda tomu tak bylo i v tomto případě, či některý z místních zlodějů zneužil takovouto příležitost, je předmětem šetření místně příslušných sezimovoústeckých policistů. Jakékoliv informace, které by přispěly k ustanovení pachatele či pachatelů, přivítají na své služebně na náměstí T. Bati, na telefonním čísle 974 238 730, případně cestou policejní linky číslo 158.
Zároveň na tento způsob krádeží opětovně upozorňujeme a nabádáme nejen maminky u mateřských školek, ale každého, kdo byť jen na krátký okamžik opouští své vozidlo, aby v autech žádné cennosti nezanechával.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
5. března 2014
 

vytisknout  e-mailem