Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zloděj: „Do Horní Bečvy mě to stále táhne!“

VSETÍNSKO: Objasnili jsme vloupání do šesti objektů v Horní a Prostřední Bečvě.  

Rožnovští policisté zadrželi zloděje, který vykrádal převážně rekreační objekty, ale i školská zařízení v Horní Bečvě a Prostřední Bečvě. Policejní hlídka chytla nenechavce několik minut po vloupání do mateřské školy v Prostřední Bečvě. Muž je z Frenštátu p. R. a nemá v našem okrese co dělat, protože zde má zákaz pobytu.
 
Koncem ledna jsme veřejnost informovali o množících se případech vloupání do pokojů či chatek v rekreačních střediscích v Horní Bečvě (viz zpráva níže). Návštěvníci se už mohou na Valašsku zase v klidu rekreovat, protože jsme pachatele chytli. 
 
Podezřelého muže s batohem na zádech poblíž obecního úřadu v Prostřední Bečvě si všimli rožnovští policisté v úterý kolem půl třetí hodiny ráno, když obcí projížděli. Podezřelý nesl kromě batohu v ruce velkou červenou plátěnou tašku. Policisté zastavili a muže zkontrolovali. Zjistili, že se jedná o devětatřicetiletého muže z Frenštátu pod Radhoštěm. V batohu a tašce pak objevili knihy s pedagogickou tématikou a pracovní dokumentaci s razítkem MŠ Prostřední Bečva. Muž ani nezapíral a přiznal, že se do školky vloupal. Kolegové ho naložili do auta a jeli ke školce, kde objevili vypáčené okno. Zloděj putoval do policejní cely.
 
Začalo důkladné prověřování další jeho trestné činnosti, protože jsme zjistili, že zadržený muž má zákaz pobytu v okrese Vsetín z důvodu páchání majetkové trestné činnosti. Vyšetřováním vyšlo najevo, že lapka z Frenštátu p. R. provedl během tří týdnů, od konce prosince loňského roku do poloviny ledna, vloupání do čtyř rekreačních objektů, ze kterých ukradl fotoaparáty, notebooky, kameru, peníze, platební karty a další věci za více jak 100 000 korun. Většinu lupu prodal a peníze použil pro svoji potřebu. Zajistili jsme u něho minimum věcí, pouze jeden fotoaparát, diktafon a 170 korun, které vzal spolu s pedagogickými knihami ze školky v Prostřední Bečvě. Pokoje návštěvníků, kteří se na Valašsko přijeli rekreovat, vykrádal v době, kdy lyžovali, nebo když spali. Mimo zmíněná vloupání vnikl ještě počátkem února v podvečer do šatny u sportovní haly při ZŠ Horní Bečva, odkud vzal z bundy pánskou peněženku s 1500 korunami, doklady a stravenkami.
 
Zloděj se k vloupáním při výslechu přiznal. Řekl, že z Frenštátu p. R. do Horní Bečvy jel pokaždé linkovým autobusem. Majetkovou trestnou činnost už v minulosti v Horní Bečvě páchal, tudíž prostředí zná. Říkal, že ho to do této obce stále táhne.
 
Policejní komisař muži sdělil obvinění z trestných činů: krádež vloupáním, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, maření výkonu úředního rozhodnutí a porušování domovní svobody, za které trestní zákon ukládá až pětiletý trest odnětí svobody. Je stíhán na svobodě.
 
 
15. února 2013, por. Mgr. Lenka Javorková                   

vytisknout  e-mailem