Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj dopaden

TEPLICKO - Policisté objasnili krádež sportovního vybavení; Nemá na splátky a další zprávy. 

Zloděj dopaden

     Policisté dopadli zloděje, který koncem února odcizil v Teplicích sportovní vybavení v hodnotě kolem třiceti tisíc korun. Tehdy se na kolegy obrátil muž, kterému neznámý zloděj z chodby činžovního domu ukradl vak s dvěma páry lyží, botami, hůlkami, helmou a snowboardem. Na základě přijatého oznámení policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a „pustili se“ do pátrání po pachateli a odcizených věcech. Důkladným prověřováním se jim podařilo ustanovit několik osob, které mohly mít s případem něco společného, část ukradených věcí se jim s pomocí pražských policistů podařilo zajistit v zastavárně v hlavním městě. Po celé řadě úkonů předvedli k výslechu 20letého muže, který se pod tíhou získaných důkazů ke krádeži věcí přiznal, následně byl obviněn z přečinu krádeže, za který mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Zloděj dopaden.mp3

 

Nemá na splátky

     Z přečinu podvodu se bude zodpovídat 23letý muž, který si vzal půjčku, kterou nesplácí. Podezřelý prostřednictvím obchodního zástupce uzavřel se společností poskytující nebankovní půjčky smlouvu o zápůjčce devíti tisíc. Už v době uzavření smlouvy však věděl, že vzhledem k špatné finanční situaci nebude moci dostát svým závazkům a splátky hradit, tuto skutečnost však obchodnímu zástupci zamlčel. Tím se dopustil přečinu, za který mu v případě uznání viny hrozí až dvouleté vězení.

 

Nechal si cizí majetek

     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí nepoctivci, který si přivlastnil cizí majetek. Žena, která byla na nákupu v teplickém supermarketu, vrátila po uložení věcí do auta košík na určené místo, nevšimla si ale, že v něm zůstala manželova příruční taška s doklady, mobilem, penězi a platebními kartami. Na to, že ji nemá, přišli až doma, a i když se na parkoviště vrátili, taška byla pryč. V případě, že bude člověk, který si zapomenuté věci nechal vypátrán, hrozí mu trestní stíhání pro přečiny zatajení věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

 

Vykradený dům

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Duchcově vloupal do rozestavěného domu. Z nemovitosti si odnesl různé elektrické nářadí a elektrocentrálu, celková škoda přesáhla částku třicet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.  

 

Z garáže zmizela sada kol

     Garáž v Ledvicích si vyhlédl k „nekalé“ činnosti dosud neznámý zloděj, který se po překonání zámku vloupal dovnitř a odcizil sadu letních pneumatik nasazených na discích z lehkých slitin. Majitel garáže vyčíslil škodu na více jak deset tisíc korun, policisté případ vyšetřují jako přečin krádeže.

 

 

19. 7. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem