Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj dopaden

LOUNY - V noci vykrádal byty... 

Policisté objasnili případy, kdy v noci vnikal do bytů zloděj a kradl, zatímco jeho obyvatelé spali. Tuto trestnou činnost má na svědomí 39letý muž z Rokycanska, který sérii bytových "návštěv" započal 20. června v žatecké ulici Boženy Němcové. Z tohoto bytu si odnesl několik bund, dámské kabelky s obsahem a pánskou ledvinku. Celková škoda byla vyčíslena na nejméně 11 tisíc korun. Poté se přesunul do Sládkovy ulice, kde se mu podařilo vniknout do dalšího neuzamčeného bytu. I v tomto obydlí se zaměřil na dámské kabelky a také mobilní telefon. Celková škoda byla v tomto případě vyčíslena na 1 200 Kč. O den později pokračoval ve svém tažení v Podbořanech. Vniknul do jednoho bytu v Příčné ulici, kde prohledal chodbu a přilehlé místnosti a následně z kuchyně odcizil mobilní telefon, pánskou a dámskou peněženku s finanční hotovostí a platebními kartami a dámskou kabelku. Způsobená škoda přesahuje 10 000 Kč. Další byt "navštívil" aktér 24. června v podbořanské ulici Sídliště Míru. Pokračoval stejným způsobem. Prohledal chodbu a okolní místnosti a následně si přisvojil batoh s věcmi. Poškozené tím způsobil škodu za 3 300 Kč. V jeho hledáčku skončil i byt v Dukelské ulici, do něhož zavítal 15. července a odcizil z něj příruční pokladnu s penězi a fotoaparát. Zde způsobil škodu přesahující 16 000 Kč. V tomto domě však tu noc neskončil, naopak s krádežemi pokračoval i v dalším bytě. Odtud odcizil volně odložené peníze a mobilní telefon, vše v hodnotě 6 100 Kč. Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování již dotyčného muže obvinil z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Těchto deliktů se obviněný dopustil i přesto, že již byl v tomto roce pravomocně odsouzen Okresním soudem v Mladé Boleslavi za jinou trestnou činnost. Jeho vyšetřování je vedeno na svobodě.

Vypátrali osoby v celostátním pátrání

V těchto dnech byli policisté úspěšní, i co se týká pátrání po hledaných osobách. Ve čtvrtek brzy ráno vypátrali a zadrželi na Mírovém náměstí v Lounech 22letého mladíka, po kterém pátrali lounští kriminalisté v souvislosti s trestnou činností. Další vypátranou osobou byl 52letý muž z Lounska, kterého policisté zatkli ve čtvrtek večer v místě jeho bydliště na základě příkazu k zatčení vydaného Okresním soudem v Karlových Varech. Dotyčný muž byl umístěn v policejní cele a v pátek bude předveden k zmíněnému soudu.  Ve stejnou dobu byl také při běžné silniční kontrole zatčen 29letý mladík z Mostu, na kterého vydal příkaz k zatčení Okresní soud v Jindřichově Hradci. I tento muž procházel databází celostátně hledaných osob. Po všech uvedených bylo již pátrání odvoláno. 

Bývalá odchovna opět vykradena

Před několika dny se vloupal do bývalé odchovny prasat ve Staňkovicích dosud nezjištěný pachatel (viz níže). V těchto dnech se podobná krádež odehrála opakovaně. Zloděj se zaměřil na stejný sortiment. Z bývalé porodny a výkrmny odcizil desítky metrů měděného kabelu a z místnosti vzduchotechniky elektromotor. Způsobená škoda v tomto případě činí cca 10 tisíc korun.    

http://www.policie.cz/clanek/uzemni-utvary-sprava-severoceskeho-kraje-zpravodajstvi-objasneny-kradeze-v-bytech.aspx

Louny, 23. července 2010

vytisknout  e-mailem