Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj dopaden

CHOMUTOVSKO - Recidivista je znovu za mřížemi; Opilý boural v jednosměrce. 

Za zdmi vazební věznice skončil o víkendu 26letý muž z Jirkova, který si na živobytí vydělával krádežemi. Od prosince do začátku ledna jich spáchal několik a v součtu tak způsobil škodu přesahující 11 tisíc korun. Za „výdělkem“ se měl dotyčný podle policistů vydávat v odpoledních hodinách do různých prodejen na Chomutovsku. Jednu drogerii v Chomutově navštívil během pár dní dokonce třikrát a vždy si odtud odnesl parfémy či toaletní vody v hodnotě několika set až tisíců korun. Jindy se vypravil do jirkovského supermarketu, aby tam sebral 3 láhve tvrdého alkoholu, samozřejmě prodejnu opět opustil, aniž by za zboží zaplatil. Dotyčný neobešel ani prodejnu elektra v Otvicích, kde mu padl do oka elektrický zubní kartáček za bezmála 2 tisíce korun.

Uvedené krádeže byly původně oznámeny jako jednání neznámých pachatelů. Policisté díky zajištění a vyhodnocení stop a provedenému šetření zjistili, že všech těchto skutků se měl dopustit 26letý Jirkovan. Minulý týden ho zadrželi a muž se jim pod tíhou důkazů přiznal. Uvedl, že odcizené zboží pokaždé prodal na ulici neznámým lidem a peníze použil pro svou potřebu a na domácnost.

Policisté mu pak sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže a ve „zrychleném“ řízení předali případ státnímu zástupci. Kvůli pokračování ve zmíněných krádežích podezřelý z rozhodnutí soudce ještě o víkendu skončil ve vazební věznici.

Protože pro podobné jednání byl muž v minulosti odsouzen k nepodmíněnému trestu a z vězení byl teprve před více než rokem propuštěn, hrozí mu nyní až tři roky odnětí svobody.

Opilý boural v jednosměrce

Podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky čelí 20letý muž z Chomutovska. Ten koncem roku v nočních hodinách projížděl v osobním vozidle centrem Chomutova. Zřejmě i proto, že nebyl zrovna střízlivý, vjel do jednosměrky v ulici Revoluční. Tam pak neodhadl boční odstup od zaparkovaného vozidla a narazil do něj. V důsledku nárazu se stojící auto odrazilo a došlo tak ke střetu ještě s dalším zaparkovaným vozidlem. Řidič však od nehody odjel a zastavil až o ulici dál. Tam se dokonce vyměnil se svým spolujezdcem, na jehož místo si přesedl. Než stačili z místa odjet, nalezli je policisté z hlídkové služby. Řidič se nakonec policistům k jízdě pod vlivem přiznal, nadýchal hodnoty kolem 2,3 promile alkoholu. U soudu mu podle zákona za popsaný prohřešek hrozí odnětí svobody na šest měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 16. ledna 2023

vytisknout  e-mailem