Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj dopaden

LOUNY - Vloupal se do prodejny smíšeného zboží... 

V pondělí, brzy ráno, se vloupal do jedné prodejny v lounské ulici Benedikta Rejta 47letý muž z Loun. Po překonání vstupních dveří vnikl dovnitř a zamířil rovnou k pokladně, kterou i s penězi a několika stravenkami odcizil. Navíc si přibalil několik desítek kusů cigaret různých značek. Svým počínáním způsobil škodu za celkem 32 976 Kč. Zloděj však daleko neutekl. V součinnosti policejního psovoda se služebním psem a strážníky městské policie byl zanedlouho vypátrán a zadržen nedaleko místa činu. Ještě téhož dne mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže. Po provedených úkonech byl ze zadržení propuštěn na svobodu.

Obviněn z loňské vloupačky

Po několika měsících pátrání uvízl v rukou policistů 32letý muž z Teplicka. Ten se v srpnu minulého roku vloupal v Podbořanech do novinového stánku ještě ve společnosti jistého nezletilce. Tehdy kovovým roštem rozbil skleněnou výplň výlohy, vnikl dovnitř a následně odcizil několik balíčků baleného tabáku a žvýkačky, vše v hodnotě 2 185 Kč. Poškozením výlohy způsobil škodu přesahující 7 000 Kč. Na podezřelého vydalo Okresní státní zastupitelství v Lounech souhlas se zadržením, ale to se podařilo realizovat až o minulém víkendu, kdy jej policisté přistihli v chmelnici mezi obcemi Měcholupy a Želeč při krádeži nosných drátů. Dotyčného na místě zadrželi a následně ze srpnového incidentu obvinili z trestných činů krádeže a poškození cizí věci. Krádež v chmelnici byla vyřešena jako přestupek. Obviněný se uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl za majetkovou trestnou činnost již v minulosti odsouzen. Jeho vyšetřování probíhá na svobodě.

Nanastoupil do vězení, mařil výkon

Při hlídkové činnosti kontrolovali v neděli lounští policisté 27letého mladíka, u něhož následnou lustrací zjistili, že prochází jako hledaná osoba v celostátním pátrání. Dotyčný měl totiž nastoupit výkon trestu do věznice v Litoměřicích, což neučinil. O tomto rozhodnutí Okresního soudu v Lounech, ale moc dobře věděl, neboť v lednu jej převzal a podepsal.  Zadrženému mladíkovi sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a následně jej eskortovali do zmíněné věznice.

Garáž terčem zloděje

V minulých dnech se vloupal do garáže přilehlého domu v Holedeči dosud nezjištěný pachatel. Překonal plechová dvoukřídlá vrata a vnikl dovnitř. Předmětem jeho zájmu bylo hlavně různé nářadí. Odcizil vrtací kladivo, velkou gola sadu, různé brusky, rozbrušovací pilu, nabíječku autobaterií, kanystr s benzinem a další věci. Způsobená škoda byla odhadnuta na bezmála šest tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 15. března 2011

vytisknout  e-mailem