Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj dopaden den po krádeži

CHOMUTOVSKO - Muž využil situace a sebral peněženku; Po incidentu udeřil poškozeného tyčí. 

Minulé úterý v noci přijali chomutovští policisté oznámení o incidentu, který se odehrál na čerpací stanici. Podle zjištěných informací tam nejprve došlo ke konfliktu mezi dvěma muži. Ti se pohádali a jeden z nich dal pak tomu druhému pěstí do obličeje. V důsledku toho upadl 57letý muž na zem a přitom mu vypadla peněženka. Tohoto momentu využil třetí muž, který byl zrovna na místě. Peněženku, v níž byla finanční hotovost 500 korun, platební karta a osobní doklady poškozeného, měl sebrat a z čerpací stanice utéct. Už následující den se kriminalistům podařilo ustanovit osobu podezřelého, kterým byl 31letý muž z Chomutova. Ten se ke krádeži přiznal a většinu odcizených věcí včetně finanční hotovosti vrátil. Přesto ho však nemine odpovědnost za jeho jednání. Vyšetřovatel ho obvinil z trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Podle zjištění policistů navíc obviněný není v „tomto oboru“ žádným nováčkem. V loňském roce byl za trestný čin krádeže odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody. Díky této skutečnosti mu tak u soudu může v případě uznání viny hrozit až tříleté vězení.

Po incidentu udeřil poškozeného tyčí

Začátkem dubna se 35letý muž  z Jirkova zřejmě rozhodl řešit spor s 39letým mužem z Chomutova po svém. Když zmíněný Chomutovan v Jirkově couval s vozidlem, za nímž byl zapojený přívěsný vozík, mladší z mužů mu měl úmyslně za vozík vběhnout. Řidič vozidlo zastavil, ale střetu už nedokázal zabránit. Ke zranění nedošlo, avšak následně došlo mezi aktéry k slovní rozepři. Přitom měl Jirkovan druhého muže napadnout přinesenou dřevěnou tyčí a zasáhnout ho s ní do hlavy. Potom z místa utekl. Napadený muž utrpěl lehčí zranění, s nímž byl ošetřen v chirurgické ambulanci.

Policisté tento týden sdělili útočníkovi podezření z trestných činů výtržnictví a pokusu ublížení na zdraví. Za jejich spáchání může v tomto případě soud uložit trest odnětí svobody až do výše tří let.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 27. května 2020

vytisknout  e-mailem