Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj je navštívil, když spali

LIBERECKO - Policisté vyšetřují vloupání do rodinného domu. 

Ze soboty na neděli v čase mezi půlnocí a nedělní šestou hodinou ranní  navštívil zloděj rodinný dům v Liberci Starém Harcově, kde způsobil škodu za celkem 63 800 korun. Zarážející na celé události je skutečnost, že dům vykradl v době, kdy majitelé spali doma v ložnici. Přitom musel pachatel vypáčit dvoje dveře a  z toho jedny bezpečnostní,  než se do objektu dostal. V jeho rukách pak skončily peníze v hotovosti v české měně i v eurech a několik zlatých šperků.šperky+spáč .jpg

To, že do domácnosti zavítal nezvaný host, zjistil majitel v neděli v šest hodin ráno, když se šel do kuchyně napít. V přízemí domu byly v pokojích pootvírané sříňky, vysypaná dámská kabelka a na podlaze  poházené peněženky, ve kterých chyběly peníze. Rozespalý muž si posléze všiml i vypáčených dveří a hned potom vytočil tísňovou linku Policie ČR 158.

Pokud se policistům podaří pachatele činu dopadnout, bude se v této souvislosti zodpovídat z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a také poškození cizí věci , protože jen na vypáčených dveřích způsobil oznamovateli škodu za 25 tisíc korun. Za to mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

19. 3. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem