Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj jí ukradl tržbu

MOST - Ze zloděje se vyklubal známý a místo krádeže šlo o zpronevěru; Peníze ze sázek putovaly do kapsy pracovníka. 

Po neexistujícím pachateli pátrali mostečtí policisté od 7. října poté, co jedna mladá žena oznámila, že byla poblíž centra města Mostu okradena neznámým mužem. Ten jí měl nedaleko mostecké pošty okrást, když jí v dopolední době vytrhl kabelku a odcizil jí peníze. Ty žena zrovna nesla na poštu a šlo o peníze z tržby jedné firmy v mosteckém obchodním centru. Vyšetřovatelům poškozená pachatele popsala jako 25letého muže, údajně ho občas viděla v centru města. Policisté, kteří se případem zabývali, však provedeným šetřením zjistili, že ke krádeži vůbec nedošlo. Mladá žena se předem domluvila se zatím nezjištěným mužem a tomuto dobrovolně předala svoji celou kabelku i s tržbou. Peníze chtěla pro sebe, neboť se dostala do finančních problémů. Policisté mosteckého obvodního oddělení na základě výsledků šetření 20leté ženě z Mostu sdělili tento týden ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu zpronevěry. Poškozenému majiteli firmy měla být trestným činem způsobena hmotná škoda ve výši 28 tisíc korun.


 

Peníze za sázky si dával do vlastní kapsy

Cizí peníze do vlastní kapsy si dával i 26letý muž z Mostu. Ten pracoval jako obsluha v pobočce jedné sázkové kanceláře v Mostě. Po dobu šesti měsíců zpronevěřil peníze, které přijal od zákazníků za uzavřené sázkové příležitosti. Finanční prostředky neodváděl na účet poškozené společnosti tak, jak mu to ukládala pracovní povinnost. Celkem se mu podařilo v průběhu půl roku zpronevěřit 162 tisíc korun. Policisté hospodářské kriminality, kteří se případem zabývali, Mostečana obvinili z přečinu zpronevěry. Za tento trestný čin může soud pachatele potrestat až pětiletým trestem odnětí svobody.


 

Jízdní kola jdou na odbyt

Krádeže jízdních kol jsou na Mostecku poměrně častou záležitostí. Zloději si pro ně chodí převážně do sklepních prostor obytných i panelových domů, kola mizí z balkónů, garáží, komor a zahrad. Celkem pět jízdních kol někdo odcizil tento týden z kočárkárny panelového domu v ulici Zdeňka Fibicha v Mostě. Majitelé kol vyčíslili škodu na částku 25 000 korun. Dvě kola odcizil neznámý lapka z garáže u rodinného domu v Litvínově, kam se zloděj vloupal v nočních hodinách z úterý na středu. Při krádeži kol se mu podařilo navíc poškodit zaparkovaný vůz. Lapka zanechal škodu ve výši 36 000 korun.


 

Z osobního vozidla zmizel přes noc benzin

Padesát litrů benzinu odcizil zatím neznámý poberta. V obci Patokryje na Mostecku se neznámý pachatel v noci z úterý na středu vloupal násilím do palivové nádrže u zaparkovaného vozidla značky Renault a poté odčerpal pohonné hmoty. Poškozený majitel vozidla vyčíslil hmotnou škodu na částku pět tisíc korun a krádež benzinu a poškození auta ohlásil mostecké policii.


 

Na diskotéce přišla o kabelku, nehlídala si ji

Okradena byla na jedné mostecké diskotéce mladá žena z Mostu. V provozovně byla jako host o víkendu. Seděla na barové židli u barového pultu a kabelku si položila vedle sebe na zem. Bohužel si ji řádně nehlídala a konverzovala se svým přítelem. Když si chtěla vyndat peníze z kabelky, zjistila, že je pryč. Neznámý lapka ženě kromě kabelky odcizil peněženku, karty, klíče, osobní doklady a značkové brýle. Poškozená Mostečanka odhadla, že jí zloděj připravil o věci v hodnotě 10 tisíc korun. Případem krádeže se zabývá mostecká policie.


 

Z automatů lapka vybral mince

Neznámý pachatel vnikl tento týden v obci na Litvínovsku do tamní restaurace. V nočních hodinách z úterý na středu se vloupal násilím do objektu. Uvnitř pak vypáčil hrací automaty a z nich vybral dosud nezjištěný finanční obnos. Na objektu vznikla škoda ve výši 4 000 korun. Další škoda, kterou zloděj zanechal na poškozených automatech a krádeží peněz, zatím nebyla vyčíslena. Případem krádeže vloupání se nyní zabývají litvínovští policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 17. října 2013

vytisknout  e-mailem