Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zloděj jízdních kol obviněn

PLZEŇ – Ze sklepních kójí odcizil tři jízdní kola. Napáchal škodu za více než 40 tisíc korun. 

     Policistům Služby kriminální policie a vyšetřování se ve spolupráci s policisty plzeňských obvodních oddělení podařilo objasnit sérii krádeží jízdních kol ze sklepních kójí, ke kterým došlo v průběhu května tohoto roku v panelových domech v Plzni na Lochotíně a Vinicích. Objasnili i jednu krádež z Dobřan. Ze čtyř případů vloupání do suterénních prostor a jednoho vloupání do venkovní kóje pro kola je obviněn teprve 18letý muž z Prahy.
    Prvního skutku se měl mladík dopustit  v nezjištěné době ode dne 1. května do 10. května tohoto roku v panelovém domě v Plzni na Sokolovské ulici. Do domu vnikl bez použití násilí a z jedné sklepní kóje, u které poškodil petlici s visacím zámkem, odcizil dámské horské jízdní kolo značky Genesis Speed v hodnotě 4 900 korun.
     Druhého vloupání se dopustil v noci z 23. na 24. května v obci Dobřany na jižním Plzeňsku. Nejdříve bez použití násilí vnikl do jednoho z bytových domů, kde v suterénu poškodil vstupní dveře do místnosti se sklepními kójemi a po vypáčení petlice vnikl do jedné sklepní kóje, odkud následně odcizil pánské horské kolo značky Heavy Tools v hodnotě 8 000 korun. 
    Stejně si počínal i následující den, kdy podobným způsobem provedl vloupání do sklepní kóje v panelovém domě v Plzni v ulici Žlutická, odkud si odvezl dětské horské jízdní kolo značky Olpran v hodnotě 4 000 korun.
    Sérii vloupání do domů v Plzni na Lochotíně mladík ukončil o několik bloků dál. V noci z 26. na 27. května vykopl okno vedoucí do suterénních prostor panelového domu v ulici Manětínská. Tímto vlezl do objektu, kde poškodil troje dveře vedoucí do společných prostor, prádelny a mandlovny. Místnosti prohledal a nakonec z domu odcizil tachometr za 100 korun.
    Osudným se mu stalo vloupání do venkovní kovové kóje určené k uschování bicyklů v areálu jedné z vysokých škol v Plzni na Borech. Kolem druhé hodiny odpolední dne 29.5.2014 byl na tomto místě přistižen při pokusu o krádež jízdního kola značky Amulet v hodnotě 2 000 korun.
 
     Celková škoda, kterou svou rozsáhlou majetkovou trestnou činností způsobil, tedy škoda na odcizených věcech i na poškozených částech domů, se vyšplhala na 41 300 tisícům korun. Mladému muži bylo za tyto skutky sděleno obvinění ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za které mu hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.
 
por. Ing. Hana Štefflová
19. června 2014
 
 

vytisknout  e-mailem