Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj kabelky byl dopaden

TEPLICE - Využil nezamčeného auta; V obchodech kradla oblečení... 

 Využil nezamčeného auta
     Policisté dopadli zloděje, který minulý týden odcizil v obci Hrob ze zaparkovaného auta dámskou kabelku. Lapka využil toho, že poškozená, která šla na nákup, špatně uzamkla své vozidlo, a z předního sedadla jí odcizil odloženou kabelku, ve které měla dva mobilní telefony, osobní doklady a platební kartu. Celkem připravil ženu o věci za 6800 korun, lapkovi bylo sděleno podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které ho může soudce poslat až na dva roky za mříže.
 
V obchodech kradla oblečení
     Trestní stíhání čeká 37letou ženu, která odcizila v obchodě oblečení. Včera v podvečer v prodejně teplického obchodního centra odtrhla bezpečnostní prvky z riflí, legín a mikiny a věci si schovala do kabelky. Poté prošla bez zaplacení pokladní zónou a hned vzápětí vešla do dalšího obchodu, kde stejným stylem odcizila spodní prádlo, troje rifle a tepláky. Celkem nakradla šatstvo v hodnotě přes pět tisíc korun. Zlodějku ale zadržela ostraha a předala ji policistům, kteří ženě sdělili podezření z přečinu krádeže, za který může strávit až dva roky ve vězení.
 
Drahý špás
     Touha po chvilce potěšení s prostitutkou se nevyplatila muži, který včera přijel do Dubí. Do auta si naložil dívku, která nabízela sexuální služby, a odjel s ní o několik ulic dál. Tady k jeho autu přistoupila další žena, údajně kamarádka prostitutky a požádala o odvoz do Teplic. Muž jí vyhověl a obě ženy odvezl. Když zůstal v autě sám, zjistil, že mu z kapsy odložené bundy jedna z žen odcizila peněženku s doklady, penězi a platební kartou. Celkem přišel o majetek v hodnotě 2500 korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě dopadení hrozí pachatelce trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
 
Teplice, 17. 1. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem