Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj kradl ve sklepě

MOST- Měl smůlu, obyvatelé domu ho tam zamkli a přivolali policii; Houby ho vyšly draho; Občané zlodějům usnadňují práci.  

 Hlídky kontrolovaly požívání alkoholu řidiči, žádný nebyl pod vlivem návykových látek

Na silnicích okresu Most proběhla okresní dopravně bezpečnostní akce. Ta byla zaměřena na kontrolu řidičů a na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Policisté kontrolovali motoristy nejen v Mostě a Litvínově, ale i v okolních obcích. Při noční akci hlídky zastavily celkem 61 motorových vozidel. Při kontrolách muži zákona odhalili sedm přestupků v dopravě. U čtyř motoristů bylo zjištěno, že překročili povolenou rychlost v obci a u dvou vozidel byl odhalen nevyhovující technický stav. Všechny zkoušky a testy na alkohol a drogy byly u kontrolovaných řidičů negativní.


 

Zloděj ukradl ženě kabelku

Příležitosti využil zatím neznámý pachatel, který okradl ženu v jedné mostecké restauraci. Ta seděla na terase ve večerních hodinách, když neznámý muž jí odcizil volně položenou kabelku. V ní měla poškozená osobní dokdy, platební karty, finanční hotovost a mobilní telefon. I když lapku pronásledovala, nedohonila ho. Poškozená vyčíslila vzniklou škodu na částku 6 000 korun. Případem krádeže se nyní zabývá mostecká policie.


 

V nákupním vozíku zapomněl peněženku, kdosi si ji přisvojil

Na zapomnětlivost doplatil jeden starší Mostečan. V dopoledních hodinách byl nakupovat v mosteckém supermarketu. Když za nákup zaplatil, položil si do vozíku peněženku a na ni nákupní tašku. Nákup si odnesl, ovšem peněženku tam zapomněl. Přišel na to až doma. I když se do obchodu vrátil, portmonku již nenašel. Policie nyní věc šetří pro podezření z přečinu zatajení nálezu. Poškozenému vznikla škoda ve výši 800 korun. V peněžence měl kromě peněz i platební kartu.


 

Lapka byl uzamčen ve sklepě, kde hodlal krást

Policie v Mostě sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody 19letému mladíkovi z Mostu. Ten se měl za použití násilí vloupat do sklepních kójí v jednom mosteckém domě. K vloupání došlo v odpoledních hodinách a mladík již sklep nestačil opustit. Přistihli ho tam nájemníci domu, kteří ho uzamkli a přivolali policii. K odcizení věcí nedošlo, násilným vniknutím mladík zanechal škodu ve výši 2 000 korun. Podezřelý skončil v policejní cele. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.


 

Houby ho přišly draho

Okraden byl jeden houbař z Litvínova. Vyjel si na houby do Krušných hor. Vozidlo řádně uzamkl. Uvnitř však nechal oděvy a také tašku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Když se k večeru vrátil k vozidlu, zjistil, že do auta někdo vnikl násilím a odcizil z něj dětskou autosedačku. Houbař přišel i o tašku s peněženkou a uloženými věcmi. Poškozený motorista vyčíslil škodu na částku 14 000 korun.


 

Ztratil žeton od šatny, někdo mu vybral věci z peněženky

Nepoctivě se zachoval návštěvník mostecké diskotéky. O státní svátek v nočních hodinách zřejmě nalezl žeton od šatny. S ním pak vyzvedl pánskou bundu, kterou podrobil kontrole. Našel peněženku a v ní různé osobní doklady a platební karty. Ty si přivlastnil, peněženku vrátil do kapsy a cizí bundu poté odhodil v objektu diskotéky. Poškozený Mostečan se s případem krádeže obrátil na mosteckou policii.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 2. října 2015


 


 

vytisknout  e-mailem