Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj moc štěstí neměl

TEPLICKO - Na místě činu nechal batoh, při dalších krádežích ho chytili; Zpronevěřil přes půl milionu...  

Zloděj moc štěstí neměl
     Hned ze tří trestných činů je obviněn 42letý recidivista, který se o víkendu dopustil několika krádeží. V noci z pátku na sobotu vnikl v Novosedlicích pootevřeným oknem do rodinného domu, kde z ledničky odcizil jogurty, mléko a salám. V kuchyni však zapomněl batoh, ve kterém policisté později při ohledání místa činu našli pachatelův průkaz uchazeče o zaměstnání a další písemnosti s jeho jménem.
     Posilněn jídlem se vydal krást do Proboštova, kde byl po sedmé hodině zadržen při krádeži okapového svodu z garáže u rodinného domu. Muž skončil na policejní služebně, odkud byl po výslechu propuštěn, několik hodin strávených v cele ho ale rozhodně neodradilo od dalšího páchání trestné činnosti.
     Rovnou ze služebny se vydal znovu krást, nejdříve se v Dubí pokusil vloupat do zaparkované dodávky, a když se mu to nepodařilo, pokusil se ve stejné ulici vlézt oknem do přízemního bytu. Zloděje si ale všiml kolemjdoucí muž, který ho za nohy stáhl z okna dolů. Recidivista mu pak začal vyhrožovat, že vyndá nůž a pobodá ho, nakonec však naštěstí nikomu neublížil a zůstalo jen u vyhrožování.
     Nepoučitelný muž byl opět zadržen a následně obviněn z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a nebezpečného vyhrožování, za které se může vrátit zpátky do jemu důvěrně známého vězeňského prostředí až na tři roky.
Zloděj moc štěstí neměl.mp3 
 
Zpronevěřil přes půl milionu
     Z trestného činu zpronevěry byl po několikaměsíčním vyšetřování obviněn 32letý muž, který okrádal svého zaměstnavatele. Využil své pracovní pozice skladníka a rozvozce zboží a v distribučním skladu poškozené společnosti si za dobu přibližně jednoho roku neoprávněně přisvojil a zaměstnavateli neodvedl svěřené finanční prostředky ve výši přes čtyři sta tisíc korun, které získal z prodeje z. Dále si neoprávněně přisvojil zboží ze skladu firmy v celkové hodnotě téměř sto tisíc korun, čímž poškozené společnosti způsobil škodu přes půl milionu korun. Pokud bude muž uznán vinným, hrozí mu vzhledem k výši škody až osmileté vězení.
 
Do auta se nedostal
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se na parkovišti před teplickým hobby marketem neúspěšně pokusil vloupat do zaparkovaného auta. Zloděj nezjištěným nástrojem vyhnul rám dveří vozidla a při tom způsobil prohlubeň v boční hraně střechy. Přestože z místa činu odešel s prázdnou, poškozením auta způsobil škodu kolem dvaceti tisíc korun. V případě dopadení mu hrozí trestní stíhání pro přečiny krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci, za které trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Poškozený ráno nenastartoval
     Autobaterii v hodnotě 1500 korun odcizil zatím neznámý zloděj z vozidla zaparkovaného v Trnovanech. Pachatel po odstranění mřížky chladiče otevřel víko motorového prostoru a akumulátor ukradl, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za jehož spáchání hrozí zloději až dvouleté vězení.
 
Hledáme svědky nehody
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo 22. září 2015 kolem 18:20 hodin v Teplicích, ul. V Lipách u dětského hřiště. Neustanovená řidička nezjištěného vozidla při míjení se s protijedoucím autem špatně odhadla boční odstup a zachytila o jeho levou zadní část. Z místa nehody poté ujela, aniž by zastavila.
     Podle svědectví poškozeného se mělo jednat o vozidlo SUV tmavé barvy pravděpodobně
značky BMW. Vozidlo řídila žena ve věku kolem 50 let, byla střední postavy, měla tmavé krátce střižené vlasy a brýle s tmavými obroučkami. Při nehodě zřejmě došlo k poškození levé strany jejího automobilu. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 23. 9. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem