Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj na autobusovém nádraží

LITOMĚŘICE - Ze zaparkovaného autobusu odčerpal naftu  

 

Zloděj na autobusovém nádraží
Na libochovickém nádraží řádil zloděj nafty. Vyhlídnul si zaparkovaný autobus zn. Mercedes a nezpozorován z něho odčerpal 150 litrů pohonné látky. ČSAD způsobil škodu 6 100 Kč a čelí podezření z přečinu krádeže. Autobus byl na libochovickém nádraží zaparkován od sobotní noci do pondělního odpoledne. Ke krádeži pohonné hmoty však došlo i v Litoměřicích v Družstevní ulici. O víkendu dosud neustanovený pachatel odcizil ze zaparkovaného automobilu zn. Škoda Favorit 20 litrů benzínu. Provrtal nádrž a natural 95 z ní  odčerpal. Majiteli osobního vozidla způsobil škodu 6 600 Kč.
 

Ze stavby zmizela elektrocentrála
Na stavbě v Prosmykách postrádají od pondělka elektrocentrálu. Ta byla na stavbě protipovodňových zábran volně odložena. Zloděj ji ukradl v nočních hodinách z neděle na pondělí. Zařízení mělo hodnotu 25 000 Kč. Pachatel čelí podezření z přečinu krádeže a podle trestního zákoníku mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 

Zahradní altán v plamenech
V prvním květnovém dni  v noci vzplál zahradní altán v zahrádkářské kolonii ve Štětí. Požár uhasili hasiči HZS Štětí ve spolupráci s dobrovolnými hasiči. Za příčinu požáru byla podle prvotního šetření označena  manipulace s otevřeným ohněm. Zda někdo altán zapálil úmyslně nebo se jednalo o nedbalost, policie v současné době vyšetřuje. Hodnota altánu, který byl požárem znehodnocen, byla stanovena na 15 000 Kč. Policie případ šetří jako podezření z přečinu poškození cizí věci.
 

Ze stavební buňky zmizely věci za 30 000 Kč
O víkendu vlezl zloděj na nezabezpečenou zahradu do rozestavěného domu ve Vlastislavi. K domu ho však  nepřilákala zvědavost, ale stavební materiál. Potřebné věci nalezl ve dvou stavebních buňkách. Našel v nich dva diamantové kotouče a tři prodlužovací kabely. Ze zahrady pak odcizil i 60 metrů přívodních kabelů. Krádeží vloupáním způsobil škodu 30 000 Kč. Kromě přečinu krádeže čelí pachatel i podezření z přečinu poškození cizí věci.

 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 3. 5. 2011
tel. 974 436 207; 724 101 966
 

vytisknout  e-mailem