Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj na třeboutické stráni

LITOMĚŘICE - Z chatky si odnesl zahradní techniku a další cenné věci.... 

 

Zloděj na třeboutické stráni
Na začátku pracovního týdne se do chatky a přilehlé kůlny v zahrádkářské kolonii vloupal zloděj. Při prohledávání chatky nalezl zahradní sekačku, křovinořez, pískovou filtraci, benzínové čerpadlo, měnič napětí a hvězdářský dalekohled. Všechny tyto věci si z chaty odnesl. Majiteli krádeží vloupáním způsobil škodu 20 000 Kč. Dosud neustanovený pachatel čelí podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.
 

Krádež slunečníku objasněna
Před dvěma měsíci informovala policie občany o krádeži slunečníku, který zmizel z venkovní předzahrádky u kasina v Přívozní ulici v Lovosicích. Šetřením policisté zjistili, že slunečník odcizili dva muži z Litoměřicka, přičemž jeden z nich má na svědomí i jinou krádež. Hodnota slunečníku byla stanovena na 7 800 Kč. Oběma mužům bylo sděleno za spáchání tohoto skutku podezření z přečinu krádeže ve spolupachatelství. Podle trestního zákoníku jim za tento přečin hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.
 

Kovové předměty jsou stále v kurzu
Zloději zaměřující se na krádeže kovových věcí opravdu nezahálejí. Právě tato trestná činnost je zaznamenávána policií takřka každodenně. Včera přijalo lovosické obvodní oddělení další dvě trestní oznámení. U Sulejovic vnikl lapka do závlahové čerpací stanice, ze které si odnesl 20 metrů plechů o šířce 60 cm a před stanicí nenechal ani tři kovové kanálové poklopy. Celková hodnota byla vyčíslena na 31 000 Kč.
V Čížkovicích v Zámecké ulici pak zmizel ze stavební parcely podvozek od nákladního automobilu. Na parcele postrádá majitel i plechovu buňku se stavebním a konstrukčním materiálem. Hodnota odcizených věcí přesahuje 107 000 Kč. Pachatel čelí podezření z přečinu krádeže a hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.
 

por. Ing. Alena Romová
Dne 22. 6. 2011

vytisknout  e-mailem