Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj na železnici

LITOMĚŘICE - Ukradl kabely a snížil bezpečnost na trati  

Zloděj na železnici
V pondělí odpoledne ukradl zloděj 80 metrů elektrického měděného kabelu na trati v katastru obce Straškov – Vodochody. Ke krádeži došlo na železničním mostku přes malý vodní tok Čepel. Odcizením elektrických kabelů poškodil zabezpečovací zařízení pro odbočku Straškov a dvě světelná zabezpečovací zařízení železničních závor. Krádeží měděných kabelů sice způsobil škodu 20 000 Kč, daleko vážnější následky však mohly nastat z důvodu poruchy zabezpečovacího zařízení na trati, kterou odcizením kabelů způsobil. Pachatel čelí podezření z trestných činů krádeže a ohrožení a poškození obecně prospěšného zařízení. Policie po něm pátrá.

 

Jiný vandal zničil osvětlovací stožáry
Podobný případ byl zaznamenán v uplynulých třech dnech i u železniční stanice v Bohušovicích nad Ohří. Zde vandal  poškodil osvětlovací stožáry, a to rovněž z důvodu krádeže barevných kovů. Tentokrát se však nejednalo o kabely, ale o měděné transformátory. Jejich odcizením vyřadil osvětlovací stožáry z provozu a celé zařízení znehodnotil. Škoda byla vyčíslena na více než 86 000 Kč. Policie případ šetří jako podezření z přečinů krádeže a poškozování cizí věci.

 

Dejte si pozor na nočního zloděje!
Nočního klidu z neděle na pondělí využil otrlý zloděj ke krádeži věcí v panelovém domě v Lovosicích. Vyhlídnul si byt v osmém patře domu č. 22 v ulici Osvoboditelů. V době, když nic netušící majitelé bytu spali, vnikl dovnitř pouze zabouchnutými dveřmi a v předsíni sebral mysliveckou brašnu se dvěma loveckými noži a dámskou kabelku. Poté i s úlovkem v hodnotě 5 100 Kč potichoučku zmizel. Dosud neznámý pachatel se do bytu dostal zabouchnutými, ale neuzamčenými dveřmi. Využil spánku majitelů bytu. Policie vyzývá občany k ostražitosti a zároveň žádá o pomoc při pátrání po neustanoveném zloději. Poznatky k podezřelé osobě laskavě volejte na bezplatnou telefonní linku 158.
 

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 18. 1. 2011
 

vytisknout  e-mailem