Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj nešika

TEPLICE - Nešikovný zloděl; Pachatelé loupeže dopadeni hned po činu...... 

Nešikovný zloděj
     Smůlu měl 28-letý lapka, který se kolem půlnoci v Bílině vloupal do  kabiny nákladního automobilu a odcizil GPS navigaci. Právě když chtěl s lupem utéct, vracel se k vozidlu jeho majitel. Pachatel proto ve spěchu vyskočil z kabiny, ale špatně dopadl a poranil si kotník tak, že už nemohl z místa. Majitel vozidla přivolal hlídku policie, která nešťastníka zadržela a asistovala při jeho převozu do nemocnice. Nešikovný zloděj bude obviněn z trestných  činů krádeže a poškozování cizí věci, za které mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Lupiči dopadeni hned po činu
     Policejní komisař obvinil z trestného činu loupeže  dva recidivisty ve věku 22 a 30 let, kteří v nočních hodinách v centru Teplic přepadli poškozeného muže. Jeden z pachatelů jej povalil na zem, zakryl mu ústa aby nemohl volat o pomoc a z kapsy bundy mu poté odcizil peněženku s finanční hotovostí   1 500 korun. Druhý pachatel zatím hlídal, aby nebyli přistiženi. Dlouho se ale z lupu netěšili. Několik minut po činu byli zadrženi policejní hlídkou. Oběma teď hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Odcizené  stromy
     Policisté z Krupky prošetřují krádež stromů. Neznámý pachatel v katastru obce Modlany pokácel a následně odcizil 24  jasanů a olší. Poškozená organizace, která pozemky vlastní  předběžně vyčíslila škodu na 10 tisíc korun. Pachateli hrozí v případě dopadení peněžitý trest nebo trest odnětí svobody až na dvě léta.

Řídil přes zákaz
     Dalšího hříšníka za volantem odhalili policisté z oddělení hlídkové služby v Teplicích. Při dopravní kontrole osobního vozidla Opel zjistili, že 34-letý řidič z Litoměřic nevlastní řidičské oprávnění a navíc má soudem vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do konce roku 2009. Jen dva měsíce scházely do vypršení zákazu, který muž nerespektoval. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí, pro který mu bylo sděleno podezření  může být potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.
 

vytisknout  e-mailem