Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj nesl v ruce kabelu

MOST - Poškození ji poznali, lapka tasil nůž; V pokoji panelového bytu byla pěstírna; Ukradl kasírtašku 

 Lapka v centru vykradl deset aut, na jednoho řidiče vytasil vystřelovací nůž

Mostečtí kriminalisté odhalili pachatele, který v září během sedmi dnů v ulicích Mostu vykrádal osobní auta. Ke krádežím docházelo převážně v okolí centra a lapka kradl ve dne i v noci. Do aut různých továrních značek vnikal převážně za použití násilí a z vozidel odnášel nalezené věci. Odcizil oděvy, sady dámského spodního prádla, motorovou pilu, doklady, kabelky, notebook, fotoaparát, tašky, sportovní oblečení, navigaci. Poškozeným motoristům zanechal hmotné škody za více jak 80 tisíc korun. Koncem září se v odpoledních hodinách vloupal do škodovky. Našel v ní tašku s osobními věcmi ženy, která vůz krátce před tím se svým přítelem opustila. Když se po hodině vraceli k autu, žena si všimla cizího muže, který nesl v ruce její tašku. Přítel pak za zlodějem běžel a oslovil ho. Ten proti němu vytasil vystřelovací nůž, kterým mu mířil na břicho a jadrně mu sdělil, aby zmizel. Muž z obavy o své zdraví lapku nechal být. Policisté odcizené věci nezajistili. Jak s nimi zloděj naložil, policie nezjistila. Část prý hodil do popelnice. Policejní komisař 25letého Mostečana obvinil z přečinu krádeže vloupáním a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachatel již v minulosti kradl a byl odsouzen. Policie podala podnět na vazební stíhání. Obviněný byl propuštěn ze zadržení a je stíhán na svobodě. Bude-li odsouzen za tyto skutky, může očekávat až dvouletý trest odnětí svobody.


 

Jedna pěstírna v bývalé restauraci, druhá v pokoji panelového bytu


 

Za pěstování drogy do vazby

Policejní komisař obvinil ze zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 35letého cizince. Ten v komerční budově v místě bývalé restaurace Šantán nedaleko centra Mostu za použití různých látek a předmětů určených k indoorovému pěstování rostliny konopí pěstoval celkem 1 282 kusů rostlin v různých fázích růstu, ačkoliv nemá oprávnění k jakémukoliv nakládání s rostlinou konopí. Policie podezřelého v objektu zadržela tento týden a rostliny sklidila a odvezla. Zajistila i další věci a technické zařízení, sloužící k růstu rostlin. Policejní komisař podal podnět na vazební stíhání cizince. Tam obviněný muž nakonec tento týden skončil. Za jednání, ze kterého byl obviněn, mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.


 

V panelovém bytě měl v jednom pokoji pěstírnu

Mostečtí kriminalisté prověřovali poznatek o pěstování marihuany v panelovém domě. Nakonec se prověřovaná informace potvrdila. Kriminalisté v čtyřpokojovém bytě panelového domu na sídlišti Výsluní v Mostě provedli domovní prohlídku a v jednom z pokojů objevili pěstební box a uvnitř něho 17 kusů rostlin konopí. Kriminalisté provedli orientační test na zjištění přítomnosti účinné THC látky, který byl pozitivní. Podezřelý muž, který se v bytě nacházel, uvedl, že semínka a věci k pěstování marihuany si zakoupil přes internet, stejně tak v něm zjistil i další potřebné informace k indoorovému pěstování rostlin. Podle kriminalistů si vedl zdatně. Rostliny konopí byly bohaté na vrcholíky a i technickému zařízení k pěstování věnoval muž náležitou pozornost. Úrodu však již sklidit nestačil. To za něj udělali kriminalisté, kteří nyní úlovek po usušení nechají podrobit odborné expertize. Policisté odvezli i další všechny věci a zařízení včetně boxu, které k pěstování sloužily. Komisař mostecké policie 27letého muže obvinil z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněný je stíhán na svobodě. Za tento přečin může být muž odsouzen na jeden rok na jeden rok až pět let.


 

V baru, kde nikdo nebyl, ukradl kasírtašku

Dobrá místní a osobní znalost je cenným pomocníkem zkušených kriminalistů při odhalování neznámých pachatelů. I v tomto případě pomohla znalost prostředí i osob. Kriminalisté odhalili pachatele, který měl v září ukrást v jednom mosteckém baru peníze. Lapka do objektu přišel v době, když uvnitř zrovna nebyl žádný host a ani obsluha. Ta byla zrovna tam, kam chodí i císař pán. Toho podnikavec náležitě využil. Ničím se nezdržoval a odcizil z baru kasírtašku a volně odložený mobil. Poté restauraci kvapně opustil. Policisté 31letému muži z jedné obce na Mostecku sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Odcizené peníze již policisté nezajistili.


 

Muž přišel na nezvanou návštěvu, rozbil botník

S neopětovanou láskou se zřejmě nehodlá smířit jeden mladší muž z Mostu. Posilněn alkoholem chtěl vniknout koncem září do bytu údajně své bývalé přítelkyně. V noci po návštěvě restauračního zařízení místo do svého bydliště zamířil k bytu, kde žena bydlí již s novým přítelem. Bouchal na dveře a dožadoval se vstupu do bytu. Když žena otevřela dveře, vnikl bez pozvání dovnitř a tam napadl jejího přítele, který ho však nakonec zpacifikoval až do příjezdu policejní hlídky. Při tom měl výtržník poškodit na chodbě bytu botník. Policisté muže zadrželi a umístili ho v policejní cele. Následující den mostečtí policisté na základě výsledků šetření sdělili 22letému Mostečanovi ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.

 

Z rozestavěných domů zmizely měděné okapy

Neznámý lapka kradl barevné kovy v noci na středu v obci Litvínov. U rodinného domku, který je ve výstavbě, přelezl plot a poté ze střechy odcizil osm metrů měděného okapového svodu. Při krádeži poškodil další okapy a poničil i pletivový plot. Poškozený majitel vyčíslil škodu na devět tisíc korun a krádeže měděných okapů oznámil litvínovským policistům.


 

Neobydlený dům v litvínovské ulici Máchova navštívil neznámý zloděj. Ten překonal drátěný plot, ve kterém udělal díru a poté z domu odcizil přes šest metrů okapového žlabu v ceně 7 000 korun. Při krádeži poškodil omítku a hromosvod. Poškozený majitel domu odhadl, že mu poberta zanechal škodu ve výši 22 tisíc korun.


 

U prodejny kdosi poškodil vstupní dveře

Škodu za 35 tisíc korun zaznamenal majitel jedné mostecké prodejny. Neznámý poberta u obchodu poškodil část bezpečnostních dveří, vedoucích do prodejny. U dveří poničil i zámek a rám dveří. Případ přečinu nyní vyšetřují policisté obvodního oddělení v Mostě.


 

Dítě chodilo za školu, rodiče čelí obvinění

Na řádnou školní docházku nedohlíželi u svého potomka rodiče z Litvínova. Svému synovi umožnili vést zahálčivý život tím, že opakovaně nedbali na plnění povinné školní docházky, v důsledku čehož chlapec za školní rok 2011/2012 dosáhl absence ve výši 254 neomluvených hodin a od září 2012 do dnešního dne nebyl ve škole 114 hodin. Policie v Litvínově 35leté ženě a jejímu 37letému manželovi sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání ohrožení výchovy dítěte.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 19. října 2012

Odkazy do noveho okna

box na pěstování

box na pěstování 

Detailní náhled

pěstební box

pěstební box 

Detailní náhled

rostliny konopí

rostliny konopí 

Detailní náhled

technologické zařízení

technologické zařízení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem