Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj odcizil archivní vína

ÚSTÍ NAD LABEM - Policistům se část lupu podařilo zajistit. 

Všebořickým policistům se podařilo vypátrat pachatele a ukončit ve zkráceném přípravném řízení případ vloupání do sklepa. V těchto dnech sdělili obvinění 27letému muži z trestného činu Krádeže a Porušování domovní svobody. Podezřelý se zhruba v polovině měsíce listopadu vloupal do sklepa rodinného domu v obci Habrovice. Z tohoto sklepa pak následně odcizil 30 lahví s archivním vínem. Majiteli tak byla způsobena škoda kolem 18 tisíc korun. Policisté u pachatele část lupu ještě nalezli, ale další část vypil a rozdal. Za vedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 2 let.

Podveden přes internetový bazar
Střekovští policisté šetří případ podvodu na internetovém portálu. Poškozený si elektronicky ze svého bydliště objednal ke koupi mobilní telefon zn. Samsung Galaxy S6 a ze svého účtu zaslal prodejci částku 5 tisíc korun. Týden na to mu domů přišel balíček, ve kterém ovšem byla pouze napodobenina tohoto telefonu.

Policisté dopadli zloděje
Ústeckým policistům se podařilo vypátrat dva pachatele (33,32), kteří se vloupal do sklepních prostor domů. Ve zkráceném přípravném řízení jim sdělili obvinění z trestného činu Krádeže a Porušování domovní svobody. Podezřelí se koncem měsíce listopadu vloupal do několika sklepních prostor v lokalitě Klíše. Z některých nic neodcizili, protože nic jim nepřišlo vhod, ale v některých si přišli na své. Například z mrazáku, který byl umístěn v suterénu rodinného domu, odcizili přes cca 100 kilogramů masa. Tímto jednáním způsobili celkovou škodu kolem 25 tisíc korun. Starší z těchto mužů byl v minulosti pro obdobnou trestnou činnost již odsouzen a za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let.

 

Ústí nad Labem 21.12.2015
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

  

vytisknout  e-mailem