Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj oloupil dealera

MOST - Lupič je ve vazbě, oběť též; Spravedlnost si vysvětlili po svém 

 Zloděj oloupil dealera, oba jsou pro jinou kriminalitu ve vazbě

Mostecká policie obvinila ze zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů nebezpečného vyhrožování a porušování domovní svobody 38letého muže z Litvínova. Ten měl v Litvínově v parku napadnout poškozeného 35letého muže. Udeřil ho pěstí do nosu a chtěl po něm peníze nebo drogy. Poškozený mu dal sedm set korun. Muž utrpěl zřejmě zlomeninu nosu, ale lékaře nevyhledal. Pachatel k němu přišel i domů. Když mu poškozený otevřel, měl pachatel v ruce nezjištěnou stelnou zbraň a tou mu mířil na nohu a vyhrožoval mu ublížením na zdraví. Když zjistil, že muž je v bytě sám, tak ho zatlačil na dveře a pak bez souhlasu vstoupil do bytu, kde se usadil na sedačce. I tam muži stále vyhrožoval se zbraní v ruce. Na stole objevil finanční hotovost a asi tři gramy pervitinu. Peníze i drogy si vzal a následně byt opustil. Obviněný muž je od července ve vazbě pro rozsáhlou majetkovou kriminalitu. V červnu vnikl do rodinného domu, kde odcizil 100 tisíc korun a výrobky spotřební elektroniky. Krást chtěl i v areálu garáží v Litvínově. Byl však vyrušen a utekl. Na místě zanechal batoh s odcizeným notebookem, fotoaparátem a nechal tam i kolo. I to pocházelo z krádeže, když se vloupal do restaurace v Meziboří, odkud odnesl tři jízdní kola a nápoje. Kradl i v kotelně školní družiny, kde vzal řezačku spár betonu. Stopy zanechal i v jedné kulečníkové herně. Hráče připravil o soupravy koulí a tág v hodnotě 68 tisíc korun. V obytném domě v Litvínově ukradl 4 jízdní kola za 45 tisíc korun. Napáchal škody za 706 tisíc korun. Ve vazbě je však od července i poškozený, 35letý Litvínovan. Ten pro změnu zásoboval na Litvínovsku toxikomany drogami od loňského roku do současnosti a to nejméně v 330 případech. Návykovou látku zákazníkům prodával v místě svého bydliště, někdy ji poskytoval i zdarma. Měl oblíbenou lokalitu u Koldůmu, kde si dával schůzky. Kromě pervitinu poskytoval i marihuanu. Podezřelého muže policisté tehdy zadrželi v místě bydliště a našli u něj drogy.


 

Policie vykázala agresora

Přestupku proti občanskému soužití se měl dopustit podle policie 33letý muž z Litvínova. Ten se druhý týden v srpnu pohádal se svoji manželkou a na místě veřejnosti přístupném před tamním obchodem ji napadl i fyzicky. Ženu opakovaně kopl a následně ji měl uštědřit i facku. Policie jeho chování kvalifikovala jako přestupek. Tento týden ho předala městskému úřadu v Litvínově k projednání. Policisté hamerského obvodního oddělení tenkrát agresora vykázali z bytu na dobu 10 dnů. Šetřením zjistili, že útoky muže trvají již několik let a nevadí mu ani přítomnost dětí. S ohledem na opakovaná jednání muže policie využila zákonného opatření vykázání z bytu.


 

Kluci se poprali, bratr přispěchal na pomoc

Až na pět let může být odsouzen v případě uznání viny 22letý muž z jedné obce na Litvínovsku. Policie v Mostě ho obvinila z přečinu ublížení na zdraví, kterého se měl dopustit na nezletilém chlapci. Ten se před domem na dvorku pral s bratrem obviněného. Muž chlapce chytil zezadu za krk a poté ho pevně stisknul. Svým jednáním mu způsobil zranění, které si vyžádalo ošetření v mostecké nemocnici a následné domácí léčení.


 

Chtěla spravedlnost, vzala to však za špatný konec

Hamerští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání výtržnictví 21leté ženě. Ta se rozhodla, že vyčiní muži, který měl urážet její matku. Jela za ním až do hor a tam poté, co ho našla, ho na místě veřejnosti přístupném udeřila několika ranami pěstí do obličeje. Ke zranění muže nedošlo, utrpěl jen drobné oděrky. Lékaře nevyhledal a pracovní neschopnost u něj nenastala.


 

Krkavčí matka na své děti neplatila

Osmatřicetiletá žena z Mostu čelí obvinění z přečinu zanedbání povinné výživy. Od roku 2007 do současnosti neplatí na svou dceru, které dluží nemalou částku. Výživné však neposílá od roku 2006 ani na svého syna. Otcům svých dětí tak obviněná dluží celkovou sumu ve výši 189 tisíc korun, přestože jí v tom nebránily závažné okolnosti spočívající v jejích nedostatečných majetkových možnostech či zdravotním omezení. Mostečanka je stíhána policií na svobodě.


 

Za volantem neměl co dělat

Zákony si po svém vysvětluje 49letý muž z Mostu. Policie ho tento týden kontrolovala při řízení osobního vozidla v ulici Rudolická v časně ranních hodinách a následným šetřením zjistila, že řidič škodovky má od okresního soudu vydán zákaz řízení všech motorových vozidel do ledna příštího roku. Navíc měl řidič pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Policisté dopravního inspektorátu mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Lapka vybral na Matyldě auto

Nemilé překvapení připravil zatím neznámý zloděj majiteli osobního vozidla tovární značky Seat. Ten byl tento týden na Matyldě v Souši u Mostu. Auto nechal na přilehlém parkovišti a šel asi na dvě hodiny sportovat. Když se vrátil, zjistil, že mu někdo vnikl do auta a z něj odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platebními kartami. Případ krádeže šetří mostečtí policisté.


 

Zloděj vykradl řemeslníkovi odemčený vůz

Dostatečně si nezabezpečil svoje auto jeden řemeslník. V obci na Mostecku pracoval tento týden u rodinného domku a své vozidlo nechal odemčené. Vůz řádně nehlídal, i když pracoval venku. Toho využil neznámý nenechavec, který z vozidla odcizil peněženku s penězi, doklady a vzal i mobilní telefon. Poškozený vyčíslil škodu na osm tisíc korun a krádež věcí z auta ohlásil obrnickým policistům.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 23. srpna 2012


 

vytisknout  e-mailem