Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Zloděj pracovníka ostrahy kousnul

JIHLAVSKO: Odcizené pily pachatel ukryl do tašky 

V úterý 14. srpna odcizil v obchodním domě na ulici Brněnská v Jihlavě zboží dvaatřicetiletý muž, který při pokusu o útěk fyzicky napadl pracovníka ostrahy.
Po jedenácté hodině večer vzal z regálu v obchodním domě dvě pily v hodnotě téměř tři tisíce korun a zboží uschoval do igelitové tašky. S odcizenými věcmi přeskočil uzavřený turniket prostoru pokladny a dal se na útěk. V prostoru obchodního domu ho dostihl pracovník ostrahy. Pachatel však odcizené pily vydat dobrovolně nechtěl a zboží se po činu pokusil uschovat násilím. Začal se s pracovníkem ostrahy o odcizené zboží přetahovat a snažil se z prodejny utéct. Přitom pracovníka ostrahy kousl do paže. Pachatele se napadenému muži podařilo zpacifikovat až ve spolupráci s dalším pracovníkem obchodního domu. Poté podezřelý muž odcizené zboží vydal a na místo byli přivoláni policisté.
Policejní hlídka převezla pachatele na obvodní oddělení. Jednalo se o muže, který byl již v minulosti za spáchání majetkové trestné činnosti opakovaně pravomocně odsouzen. Policejní inspektor sdělil muži podezření ze spáchání přečinu krádež. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
16. srpna 2012

vytisknout  e-mailem