Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloděj přistižen přímo při krádeži

Český Krumlov – Odvážná majitelka domu se jej pokusila zadržet. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Na úterní ráno zřejmě nikdy nezapomenou obyvatelé jednoho rodinného domku v Českém Krumlově. V brzkých ranních hodinách totiž do jejich obydlí vnikl zloděj. Nejprve ho na domě zaujaly měděné okapové svody o délce 2 m a průměru 10 cm a také okapová kolena. Vše demontoval a ponechal ležet u vstupu na zahradu domu.
 
Poté se vydal přímo do domu. Nejprve vnikl do dětského pokoje v suterénu, který sice prohledal, ale nic z něj neodcizil. Poté pokračoval prohledáním komory, odkud si vzal sportovní batoh, se kterým navštívil i další místnosti domu. Z druhého dětského pokoje ukradl mobilní telefon značky Sony. Z psacího stolu pak vyndal různé krabice od mobilních telefonů, které uložil do připraveného batohu. Následně prohledal místnost pracovny, kde nic neodcizil.
 
V prvním patře domu zavítal do obývacího pokoje, kde ukradl přístroj značky Gameboy Advance. Pak se vydal směrem do ložnice. V tu chvíli jej zpozorovala obyvatelka domu, která na něj začala křičet. Pachatel se dal ihned na útěk. Žena ho pronásledovala do suterénu domu, kde se ho na verandě pokoušela zadržet. Zloděj ji však od sebe odstrčil, zavřel před ní dveře a rozbil skleněnou výplň okna na verandě domu, aby se mohl dostat z domu. Žena v té době doběhla pro manžela, který spal v ložnici. Zloděj toho využil a z domu utekl.
 
Majitelé domu ihned volali policisty z obvodního oddělení v Českém Krumlově. Ti během několika minut dorazili na místo. Přes veškerou snahu se jim ani s použitím služebního psa nepodařilo pachatele dopadnout. Přesto na místě činu vykonali nezbytné úkony a nyní po pachateli pátrají. Je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Majitelce objektu způsobil zloděj škodu za necelých 5 000 korun.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
16. května 2012

vytisknout  e-mailem