Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zloděj řádil v hale

Český Krumlov - Větřní - Zloděj si vybral halu s nářadím a kabely. 

Dosud nezjištěný pachatel vnikl mezi 17. a 21. únorem 2011 do obloukové haly umístěné v obci Větřní. Násilím vytrhl část hliníkového oplechování, které tvoří stěnu haly, vzniklým otvorem vnikl do části pronajatou jedním z poškozených a z odstaveného mobilního katru odštípl dva kabely. Dále odcizil prodlužovací kabel s koncovkami na 380 V, v délce 35 m. Svým jednáním tak způsobil tomuto poškozenému škodu ve výši 5 500 Kč.
 
Poté uvnitř haly, rozdělené na dvě části, překonal bez použití násilí dřevotřískovou stěnu, vnikl do prostoru haly pronajaté dalšímu poškozenému, vše prohledal a odstřihl z konstrukce výtahu, okružní pily na výrobu střešních latí, pásové pily a hoblovky celkem 130m přívodních kabelů s měděnými žilami. Dále odcizil elektrickou pilu, svářecí trafo, dva měděné okapové svody, tři okapové měděné žlaby a sedm hliníkových elektronových disků bez pneu. Poté zevnitř haly odstranil visací zámek u vstupních vrat, tyto pootevřel a tak halu opustil. Poškozené firmě způsobil svým jednáním škodu ve výši 21 500 Kč.
 
Ve stejné době vnikl zloděj po překonání drátěného oplocení na zahrádku, která sousedí s obloukovou halou. Zde odstranil prkno, zajišťující jednokřídlé dřevěné dveře vedoucí do podkroví zahradní boudy, sloužící jako sklad nářadí, ze které odcizil 30 m zahradní hadice. Tím způsobil poškozenému škodu ve výši 500 Kč.
 
Policisté se začali ihned po ohlášení krádeže případem zabývat, ovšem majitel jim dosti ztížil situaci tím, že před jejich příjezdem místo pečlivě uklidil, čímž značně zkomplikoval zajišťování stop vedoucích k identifikaci a usvědčení pachatele. 
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
22. února 2011

vytisknout  e-mailem