Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj rozházel oblečení ze skříní

MOST - Lapka, který se vloupal do domku, byl odhalen; Dírou vnikli do obchodu, kradli cigarety a peníze. 

Do okresu Most za lupem zavítal 31letý muž z Teplicka. Zamířil do jedné vesnice na Mostecku. Zřejmě v nočních hodinách si vyhlédl rodinný dům. Dovnitř se dostal poté, co vylezl na garáž a ze střechy garáže pak oknem vnikl do domu. Tam začal hledat, co by se mu hodilo k odcizení. V pokojích ze skříní vyházel veškeré oblečení, ale zřejmě se mu nic nelíbilo. Ukradl různé nářadí a v lednici si vzal pivo a uzená křídla. Poškozený majitel krádež odhalil po příchodu z práce a notný nepořádek v domě ho utvrdil v tom, že doma měl nezvaného hosta. Policie v Mostě šetřením zjistila, že vloupání má na svědomí muž z Duchcova a obvinila ho z přečinu porušování domovní svobody a krádeže vloupáním. Muž je nyní ve vazební věznici pro jinou trestnou činnost. Poškozený vyčíslil škodu na pět tisíc korun.


 

Dírou vnikli do obchodu, ukradli peníze a cigarety

Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže vloupáním ve spolupachatelství 36letého muže z Litvínova a mladíka z Litvínova z provinění krádeže. Podle kriminalistů měli oba vniknout v červenci v jedné obci na Litvínovsku do prodejny, do které se dostali po probourání zdi z vedlejšího domu. V nočních hodinách v obchodě odcizili desítky krabiček cigaret, dobíjecí kupony a finanční hotovost. Poškozenému majiteli zanechali hmotnou škodu ve výši 23 000 korun. Starší z obviněných, který se v loni vrátil z vězení, je nyní ve vazbě. Mladší je stíhán na svobodě a navíc čelí obvinění z provinění násilí proti úřední osobě. Mladík měl v jiný den u nákupního střediska v Hamru napadnout uniformovaného strážníka. Udeřil ho do břicha a při použití donucovacích prostředků ho opětovně udeřil a napadal. Muž v uniformě utrpěl otřes mozku a další zranění, se kterými musel být hospitalizován v nemocnici a následně byl přes měsíc v pracovní neschopnosti.


 

V restauraci sebral kasírtašku, na ulici vozík s kovem

Z trestného činu krádeže se bude zodpovídat 35letý muž z Litvínova, kterého policie obvinila z přečinu. Podle policie se měl muž dopustit dvou krádeží. V červenci v jedné restauraci v Litvínově, kde zrovna nikdo nebyl, měl odcizit z barového pultu odloženou kasírtašku s finanční hotovostí více jak pět tisíc korun. Následující měsíc obviněný v jedné litvínovské ulici odcizil zabezpečený odstavený přívěsný vozík, který tam před tím zaparkoval jeho majitel. Na vozíku bylo jízdní kolo, pneumatiky, různé plechy a kovový materiál. Odcizený vozík podnikavec zapojil k osobnímu vozidlu a poté odjel do sběrny surovin, kde obsah zpeněžil. Vozík pak údajně nechal stát v jedné ulici, kterou si nepamatoval. Poškozený vyčíslil škodu na 12 tisíc korun. Obviněný muž je stíhán na svobodě.


 

Zloděj odnesl sněžnou frézu a pípu na pivo

Neznámý pachatel minulý týden navštívil v Mostě areál garáží. U jedné překonal zámek a poté se dostal dovnitř. Z garáže lapka odcizil elektrickou frézu na sníh a výčepní zařízení na pivo. Poškozený majitel, který krádež vloupáním ohlásil mostecké policii, vyčíslil hmotnou škodu na částku ve výši 13 000 korun.


 

Mezi zahrádkáře zavítal nezvaný host

Pro nářadí a kabely přišel zatím neznámý zloděj do zahradní kolonie v jedné obci na Mostecku. Pachatel nejprve překonal oplocení, a poté vnikl na pozemek zahrady. Následně se vloupal do zahradního domku. Z něj donesl křovinořez a různé kabely. Stihl zavítat i do sousední zahrádky, kam se dostal stejným způsobem a zahrádkáře připravil o čerpadlo a motorovou sekačku. Případem se teď zabývají obrničtí policisté. Poškození odhadli škodu na 25 000 korun.


 

Někdo v domě poškodil malbu

Případ poškození cizí věci šetří mostecká policie. Té bylo oznámeno, že zatím nezjištěná osoba poškodila novou malbu v obytném domě a to od přízemí až do vyšších pater. Poškozené bytové družstvo vzniklou škodu vyčíslilo na předběžnou částku ve výši 13 000 korun.


 

Zloděj ukradl kovy za sta tisíce korun

Škodu za více jak půl milionů korun způsobil zatím neznámý pachatel jedné litvínovské firmě. V obci na Mostecku se dostal na oplocený pozemek a následně vnikl do trafostanice, ze které odcizil transformátor, demontoval měděné cívky a železné jádro. Případem krádeže vloupáním se budou zabývat mostečtí kriminalisté. Pachateli tohoto jednání hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.


 

Řidič havaroval pod vlivem alkoholu

V neděli po půlnoci jel řidič osobního vozidla značky Citroen od Litvínova na Záluží. Při projíždění levotočivé zatáčky vjel na pravou krajnici a narazil do svodidel. Po střetu pokračoval v jízdě a v obci Záluží byl zastaven hlídkou Policie ČR. Ta u něj projedla dechovou zkoušku na alkohol a zjistila opakovaně hodnoty vyšší jak 1,5 promile alkoholu v dechu. Řidič byl zadržen, následně se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Poté skončil v policejní cele. Policie v Mostě řidiči předala záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Motorista konzumaci alkoholu přiznal, prý měl několik piv a panáků. Řidič při nehodě neutrpěl žádné zranění.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 23. září 2013

vytisknout  e-mailem