Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj se hezky usmíval

ČESKÁ LÍPA - Pak ji okradl. 

     Včera kolem poledne procházela 68 letá žena se svojí stejně starou příbuznou ze sídliště Střelnice směrem do Okružní ulice v České Lípě , když je tu překvapil neznámý sympaťák. Obě ženy ho popisují jako velmi pohledného mladíka ve věku 16 až 17 let, štíhlého, zhruba 170 cm vysokého,  krátce střižených,  tmavě kaštanových vlasů. Na sobě měl šedočernou pletenou mikinu a černé sportovní kalhoty. Jeho zevnějšek byl velmi upravený. Oznamovatelka si ho  všimla, když postával u kontejnerů. Mladík jí koukal přímo do očí a přitom se na ni  usmíval  tak nenuceně, že si myslela, že se snad odněkud znají.

     Mladý muž se s  úsměvem na rtech přiblížil až do těsné blízkosti  žen a pak překvapené oznamovatelce strhl z krku zlatý řetízek s přívěškem a utekl s ním do parku. Nijak jí přitom naštěstí  neublížil. Paní byla naprosto šokovaná, protože tohle od něj nečekala. Hodnotu odcizeného řetízku vyčíslila částkou 2 500 korun.

     Doufejme, že ji tato zkušenost nepoznamená natolik, že už jí teď budou všichni usměvaví lidé na ulici připadat podezřelí. Po totožnosti drzého  zloděje pátrají policisté místního obvodního oddělení policie.

 

por. Bc. Ivana Baláková
16. října 2012

vytisknout  e-mailem