Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj se pokoušel vloupat do obchodu s elektronikou v benešovské Tyršově ulici několik hodin

BENEŠOVSKO – Nakonec byl úspěšný. Odnesl si odsud peněžní hotovost v řádech desetitisíců korun.  

Poměrně kuriózní krádeží se už několik dní zabývají benešovští kriminalisté. Na první pohled jde o „běžné“ vloupání do obchodu s elektronikou. Na ten druhý je ale zajímavé, jak dlouho vydržel pachatel zápasit s vchodovými dveřmi, než se mu je podařilo násilím překonat. Trvalo mu to bezmála tři hodiny. Kolemjdoucí si přitom na relativně frekventované ulici vůbec ničeho nevšimli.

K prodejně s elektronikou na benešovské Tyršově ulici, která slouží zároveň jako výdejní místo zboží objednaného z internetu, přišel neznámý muž v neděli 19. července kolem třetí hodiny ráno s jasným úmyslem krást. V rychlé akci mu ale zabránily vchodové dveře, které se opakovaně pokoušel násilím překonat. Usilovně se je snažil různými způsoby rozevřít nebo vysadit. Nemohl tím ani spustit alarm, neboť na prodejně nebyl nainstalován. Pokračoval proto směle dále. Když si nevystačil s rukama, použil přenosnou dopravní značku z ulice. Mezitím se začalo pomalu rozednívat a kolem začali chodit lidé. Přestože zde muž setrval více než dvě hodiny, nikdo z kolemjdoucích mu nevěnoval pozornost. Když ho totiž někdo míjel, stoupl si přede dveře a dělal jakoby nic. Hned poté pokračoval v klidu dál. Jeho několikahodinové úsilí se mu nakonec vyplatilo, a krátce před šestou ráno se konečně do prodejny dostal. Zcela zřetelně jej ale přitom zachytily kamery, které jsou tam umístěny. Na záznamu je vidět, jak pachatel vnikl dovnitř a nějakou dobu se zde pohyboval. Zajímala ho především místa, kde by mohly být uložené peníze. Nakonec si odnesl řádově desítky tisíc korun. Po svém odchodu za sebou dveře zavřel, tak aby vše působilo nenápadně. Na vloupání upozornili policii kolemjdoucí až o několik hodin později.

Případ nyní vyšetřují benešovští kriminalisté, kteří pátrají po neznámém muži ve věku mezi 30 – 40 lety, střední 180 – 185 cm vysoké postavy a krátce střižených vlasů. V domě činu byl oblečen do tmavých džínových kalhot a tmavého trička s krátkým rukávem. Na nohou měl černé sportovní kotníčkové boty, na hlavě kšiltovku a na rukou černé rukavice. Přes rameno nesl větší tmavou tašku. Měl velmi specifickou kývavou chůzi do stran. Kriminalisté nevylučují, že měl společníka. Obracejí se na všechny spoluobčany, kteří by jim k případu mohli poskytnout jakékoliv svědectví, zejména osoby, které v době činu procházely v blízkosti této prodejny nebo přímo kolem ní a mohli si tak podezřelého muže všimnout, aby neprodleně kontaktovaly linku 158. V případě, že by byl pachatel dopaden, hrozí mu za trestný čin krádeže a poškození cizí věci až dva roky odnětí svobody.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
28. července 2015


 

Odkazy do noveho okna

neznámý zloděj

neznámý zloděj 

Detailní náhled

neznámý zloděj

neznámý zloděj 

Detailní náhled

neznámý zloděj

neznámý zloděj 

Detailní náhled

neznámý zloděj

neznámý zloděj 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem