Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj se sám přihlásil

TEPLICE - Cizinec ukradl přes 200 tisíc a sám přišel na policii. 

Zloděj se sám přihlásil
    Po roce se policistům podařilo dokončit vyšetřování případu krádeže, ke které došlo loni v červnu. Cizinec, který pracoval v kasinu na Cínovci jako provozní a krupiér, ukradl z trezoru 8900 Eur a poté vycestoval z České republiky. Po podezřelém bylo vyhlášeno pátrání, a když se zloděj, který pobýval v Rakousku, na internetu dozvěděl, že ho hledají policisté, sám přicestoval zpět do republiky a přihlásil se kriminalistům. Muž byl obviněn z trestného činu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody od dvou do osmi let.
Zloděj se sám přihlásil.mp3 
 
Lupu si dlouho neužil
     Sdělení podezření z přečinu krádeže si na policejní služebně vyslechl 68letý zloděj. V sobotu vnikl nezajištěnou brankou na soukromý pozemek v Novosedlicích, kde následně z přístavku u domu odcizil sportovní tašku s rybářským náčiním za 36 tisíc korun. Hned následující den po krádeži ho ale policisté dopadli a případem se tak bude zabývat soud, který může v minulosti trestaného zloděje poslat až na tři roky za mříže.
 
Konopí si nevypěstují
     Minulý týden ve středu kontrolovali policisté u Nového Města dodávku, ve které jel muž a žena. Při prohlídce zavazadlového prostoru objevili předměty sloužící k nedovolené výrobě omamných a psychotropních látek, konkrétně věci a přípravky k pěstování marihuany. Oba cizinci putovali do policejní cely a byli obviněni z přečinu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu, za které můžou být odsouzeni až k pětiletému vězení.
 
Navigace zlákala zloděje
     O navigaci přišel muž, který nechal přístroj neprozřetelně ve svém vozidle. Neznámý zloděj se mu v nočních hodinách do auta vloupal a navigaci, kterou měl připevněnou na čelním skle, odcizil. Policisté případ vyšetřují jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci.
K nehodě došlo dne 23. září 2012 kolem 01:10 hodin v Teplicích, ul. U hadích lázní. Nezjištěný řidič neustanoveného motorového vozidla poškodil levou zadní část zaparkovaného automobilu tov. zn. Hyundai a z místa nehody odjel, aniž by splnil povinnosti uložené zákonem. Podle dosavadních výsledků šetření měl kolizi způsobit řidič vozidla Mercedes Vito černé nebo tmavě šedé barvy, které má zřejmě po nehodě poškozenou pravou stranu.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 24. 9. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem