Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj se spícím řidičem nepočítal

ÚSTÍ NAD LABEM - Spícího řidiče probudily hlasy a rozhoupané auto. 

Včera krátce před půlnocí volal na linku 158 řidič nákladního vozidla s tím, že spí ve svém vozidle na parkovišti hypermarketu v Trmicích a že se mu do vozidla pravděpodobně někdo vloupal, protože slyší nějaké hlasy a vozidlo se houpe. Na místo se ihned z několika směrů sjely policejní hlídky, kdy policisté ve vozidle už nikoho nenašli. Vzhledem k tomu, že nikoho cestou nepotkali, tak začali propátrávat bližší okolí. Nedaleko si všimli jdoucího muže s batohem na zádech a igelitovou taškou v ruce. Vyzvali jej, aby se zastavil, načež on se dal na útěk. Policisté za ním běželi, ovšem muž skočil do hlubokého křovinatého prostoru, kde se policistům ztratil. Vzhledem k tomu, že během krátké chvíle byl na místě policejní psovod se služebním psem Dantesem, tak pachatel neměl sebemenší šanci a byl během několika minut vypátrán. Když se jej policisté zeptali, co u sebe v igelitce a batohu má, tak sdělil, že jsou to jeho osobní věci. Tyto jeho osobní věci jako byla navigaci, doklady, oblečení a potraviny si řidič z vozidla poznal a všem bylo jasné, že je to ten pravý. Podezřelému (23) za trestný čin Krádeže hrozí trest odnětí svobody až do výše 2 let.
 
Vandal poškrábal několik aut
Ústečtí policisté šetří případ vandalismu, kdy neznámý pachatel v neděli v odpoledních hodinách na parkovišti restaurace v ulici Pražská poškrábal čtyři vozidla (Š-Octavie, Š-Superb, Opel Vectra a Audi Q7). Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 180 tisíc korun.
 
Vloupání do bytu
Dosud neznámý pachatel se v odpoledních hodinách v ulici Žukovova vloupal do bytu, ze kterého následně odcizil fotoaparát, videokameru a mobilní telefon. Majiteli tak způsobil škodu kolem 13 tisíc korun.
 
Zásoboval sběrny
Krásnobřezenští policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 34letému muži
 z trestného činu Krádeže a Porušování domovní svobody. Tento pachatel ve čtyřech případech vnikl do oplocených areálů společností, ale i rekreační chaty. Na těchto pozemcích odcizil krytinu, kabely, ponorné čerpadlo atd. Odcizené věci následně ihned zpeněžil ve sběrných surovinách. Svým jednáním způsobil celkovou škodu kolem 50 tisíc korun a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 2 let.
 
por. Bc. Veronika Hyšplerová
Preventivně informační skupina Ústí nad Labem
E-mail: orulpis@mvcr.cz
Tel.: +420 974 426 208
         +420 724 189 726

vytisknout  e-mailem