Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj se vloupal do auta

LIBEREC - Vzal si sedačku. 

Vloupání do aut je trestná činnost, která se na Liberecku objevuje velmi často. Nejčastěji si z nich zloději berou autorádia anebo věci, které jsou viditelně uložené v autě, jako například foťáky, notebooky, apod. jak dokládají následující případy. Z Citroenu Berlingo, který byl zaparkovaný ve Větrné ulici v Liberci,  odcizil neznámý zloděj během čtvrtečního večera peněženku s doklady a osmi tisíci, a dále pak bourací kladivo za dvacet pět tisíc korun. Peněženka s doklady byla okradenému vrácena, a to poté, co ji našel mladík v odpadkovém koši před OC Forum a předal ji policistům. Peníze v ní ale už nebyly.

Chrastavští policisté šetří také vloupání do auta a krádež věcí. K události došlo v noci ze čtvrtka na pátek v Bílém Kostele. Ford Tranzit stál za místní pekárnou. Z auta si odnesl spoustu věcí. Kromě autorádia také foťák, vrtačku a CD. Škoda se blížila šestnácti tisícům korunám.

K neobvyklé krádeži došlo ale ze soboty na neděli. Zloděj se vloupal do Oplu Zafira, který měl jeho majitel zaparkovaný u rekreační chaty ve Vesci. Majitel auta byl jistě překvapený když zjistil, že v autě chybí sedačka spolujezdce. To bylo jediné, co v autě chybělo. Na místo přijeli policisté, kterým okradený muž krádež oznámil. Ti celou událost zadokumentovali a nyní hledají zloděje, který si neoprávněně přivlastnil sedačku z auta za více jak dvacet tisíc korun.

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

vytisknout  e-mailem