Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj šel po kamerách - AKTUALIZACE

LIBEREC - Dva případy vloupání do vozidel v jedné městské čtvrti šetří policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum. 

  • AKTUALIZACE - Policisté žádají veřejnost o spolupráci

    Ve čtvrtek 15. března, v době od 07:00 do 09:15 hodin se dosud neznámý muž vloupal po rozbití okna pravých předních dveří do zaparkovaného vozidla Kia, ze kterého následně odcizil auto kameru a způsobil škodu téměř 13 tisíc korun. K události došlo v ulici Josefinino Údolí, před domem číslo 31 v Liberci.5.jpg

    Policisté žádají veřejnost o spolupráci,
    zejména při pátrání po muži ve věku kolem 30 let, který by mohl do případu vnést zásadní informace, jež mohou policistům přispět k objasnění skutkového děje a okolnostem případu.

    Na fotografiích pod textem tohoto článku, je zachycen muž ve věku do 30 let, přibližně 180 cm vysoký, štíhlé postavy. Na sobě má oblečenu sportovní bundu v barvě "khaki" s tmavou kapucí. Kalhoty stejné barvy s tmavě prošitým zpevněním v kolenou a tmavé sportovní boty. Muž má přes rameno kabelu. Na hlavě pak je patrný kulich zelené barvy se žlutým nápisem "BURTON".

    Kdo by muže na fotografiích poznal nebo by měl jakékoli informace o jeho totožnosti či o jeho současném výskytu, nechť se obrátí ne policisty prostřednictvím bezplatné linky 158, na kterémkoliv obvodním oddělení nebo na tel. lince 974 466 332.  
    Veškeré takto získané informace mohou být policistům zásadním způsobem nápomocny k objasnění tohoto případu.
     
  • 22. března 2018
    por. Bc. Vojtěch Robovský
    KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

  • ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • Během středy 14. března a čtvrtka 15. března 2018 se neznámý zloděj vloupal v městské části Kristiánov do dvou osobních vozidel. Zprvu si v ulici Komenského vyhlédl nákladní vozidlo Ford Tranzit, ze kterého si následně odnesl zadní přídavné mlhové světlo a příslušenství autokamery TrueCam 7S, bez kterého je kamera nefunkční. Pokusil se zmocnit i samotné kamery, což se mu však nepovedlo. Majiteli vozidla způsobil  škodu ve výši 10 tisíc korun.
    Ve druhém případě v ulici Josefinino Údolí vnikl do vozu Kia Ceed, ze kterého odcizil autokameru TrueCam A5. V tomto případě vznikla majiteli vozu škodu za bezmála 13 tisíc korun.
  • Oběma případy se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum, kteří již zahájili šetření k přečinu krádeže a poškození cizí věci. Nejen po pachateli, nýbrž i po odcizených věcech pátrají. V případě, že se jim podaří objasnit, kdo za oběma případy vloupání stojí, hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody. 
  • Vloupání do motorových vozidel je častým trestným činem v policejní  statistice. V mnoha případech majitelé vozidel nedbají na varování a nechávají ve vozidlech nejen cenné věci, ale také své osobní doklady. Řidiči a majitelé vozidel mohou podstatně ovlivnit to, aby se jejich vozidlo nestalo předmětem zájmu zloděje.
  • Při odchodu od vozidla zkontrolujte, zda jste řádně vozidlo zajistili, uzamkli a  nenechali otevřená okénka.
  • Zjistěte,  zda nejsou zvenčí vidět předměty,  které jste nechali ve vozidle.
  • Zkontrolujte, zda jste nenechali na viditelných místech vystavené hodnotné předměty, jako jsou kabelky, peněženky, kamery, fotoaparáty, notebooky, mobilní telefony, kufříky a další věci, které mohou být lákadlem pro zloděje.
  • Velkým lákadlem pro zloděje jsou stále autorádia a v současné době stále častěji navigační systémy a také autokamery.
  • Při koupi autorádia dejte přednost přenosnému modelu se snímatelným panelem, nebo kódovému přístroji. Při koupi autokamery doporučujeme takový typ, který se umisťuje do zpětného zrcátka
  • Navigační systém uschovejte na bezpečné místo, nebo vezměte s sebou.
  • Jedním z preventivních opatření je také vhodné místo k parkování.  Hlídaná parkoviště, viditelná a frekventovaná místa ztěžují zlodějům vloupání.
  • Pokud zjistíte, že Vám z vozidla byly odcizeny věci, vše oznamte Policii České republiky na linku 158, nebo přímo na služebnu v místě, kde k vloupání či krádeži došlo.
  • Nikdy s vykradeným vozidlem nemanipulujte, mohli byste zničit případné stopy.
  • Nebuďte lhostejní a pokud vidíte podezřelou osobu pohybující se mezi zaparkovanými vozidly, volejte Policii ČR. Příště může být ohrožen Váš majetek a něčí pomoc Vám přijde v hod!
     

16. 3. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem