Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zloděj si odnesl i rohožku

BRNO: Recidivista si zase chvíli pobude za mřížemi. 

Za mřížemi vazební věznice v těchto dnech skončil devětačtyřicetiletý recidivista. Před několika dny jsme přijali přes tísňovou linku oznámení o vloupání do zahradní chatky v Modřicích. Zloděj měl prostříhat díru v plotu a vloupat se na pozemek.

Na místo dorazili jako první strážníci Městské policie a zloděje zadrželi. Jak vyšlo najevo, jednalo se o hledaného muže, kterého si policisté převzali a převezli na služebnu k dalšímu opatření. Z následujícího šetření vyšlo najevo, že muž s bohatou trestní minulostí má aktuálně na svědomí vloupání nejméně do pěti rekreačních objektů v rámci Brna.

Do chat se dostával za užití násilí a bral zejména věci, které je možné nějakým způsobem zpeněžit. Z hodnotnějšího vybavení odcizil například sekačku na trávu v chatě v Líšni, z chaty v Pisárkách si odnesl medomet. V jiných případech však nepohrdnul ani potravinami či dokonce rohožkou. Majitelům tak způsobil celkovou škodu poškozením a odcizením věcí asi padesát tisíc korun.

Muž je nyní trestně stíhán z krádeže, porušování domovní svobody  a poškození cizí věci a hrozí mu tentokrát až tříleté vězení.

por. Andrea Cejnková, 2. března 2023

vytisknout  e-mailem