Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj škodovek dopaden

KLADENSKO – Práce kriminalistů přinesla své ovoce. 

Od ledna letošního roku se zabývali kladenští policisté krádežemi osobních vozidel zn. Škoda Favorit a Forman.

Na základě operativní činnosti a houževnatého vyšetřování se kriminalistům na úseku motorových vozidel podařilo odhalit a následně zadržet šestadvacetiletého muže z Kladenska.

Tento recidivista byl v minulých dnech vyšetřovatelkou kriminální policie obviněn z přečinů krádeže a neoprávněné užívání cizí věci, za což mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Obviněný první dvě vozidla odcizil z 15. na 16. ledna letošního roku. První z nich, Škodu Forman, ukradl v Kladně  v ulici Křižíkova. Po násilném vniknutí a po vytržení drátů od zapalování nastartoval vozidlo a projížděl se s ním v ulicích města. Automobil zanechal odstavené v Kladně v Lidické ulici.

Poté si vyhlédl další automobil a to v Kladně v Americké ulici. Tentokrát se jednalo o zde zaparkované osobní vozidlo Škoda Favorit, se kterým se projížděl také v městě, ale i v jeho okolí. Před obcí Jeneč mu došly pohonné hmoty, a proto vozidlo odstavil u kruhového objezdu na nájezdu na dálnicí D/6.

Další vozidlo se dostalo do jeho zájmu měsíc na to. Opět se rozhodl krást v noci z 15. na 16. února 2019. Jeho cílem se stalo osobní motorové vozidlo Škoda Favorit, jenž odcizil v Holandské ulici v Kladně. Stejným způsobem, jako v předešlých případech, vnikl i do tohoto automobilu násilně a nastartoval ho vytržením drátů od spínací skříňky. Znovu se s autem projížděl v ulicích města Kladna a v jeho okolí a nakonec odstavil vůz v obci Libušín – Důl Max, kde zcizil stejným způsobem zde zaparkované vozidlo Škoda 135. To převezl do obce Trpoměchy a auto prodal osobám, které rozebírají automobily do šrotu za pět set korun. Operativním šetřením bylo zjištěno, že toto odcizené vozidlo opravdu skončilo ve výkupu druhotných surovin, kde bylo zlikvidováno.

Celkem byla škoda na odcizených vozidlech vyčíslena na 38.180,- Kč.

Obviněný se navíc výše uvedené trestné činnosti dopustil i přes skutečnost, že byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost potrestán.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
22. března 2019

vytisknout  e-mailem