Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj skončil v rukou policistů

LOUNY - Krádež v prodejně; Objasnění krádeže obrazů a další... 

Zloděj skončil v rukou policistů

Ve čtvrtek brzy ráno se do jedné prodejny v Žatci vloupal mladý muž z Mostu. Nejprve odcizil stavební kolečko a na něj potom naložil kompresor, bourací kladivo, nivelační a lisovací přístroj, tiskárnu, kopírku, monitor a klávesnici. Počítač samotný si ponechal připravený u dveří, už jej nestačil naložit, neboť byl pár metrů od prodejny, při odvážení odcizených věcí, zadržen policisty. Způsobená škoda byla vyčíslena na 36 100 Kč. Sedmatřicetiletý muž byl za uvedený skutek obviněn policejním komisařem  ze spáchání trestného činu krádeže. Nyní vyčkává v policejní cele na rozhodnutí okresního soudu o uvalení vazby. Tohoto trestného činu se dopustil i přesto, že byl před několika měsíci za podobnou trestnou činnost již okresním soudem odsouzen.  

 Objasnění krádeže obrazů

Policistům se dodatečně podařilo objasnit krádež obrazů z jednoho domu v Březně u Loun. Má ji na svědomí 21letý mladík z Lounska, který se v polovině května vloupal do bytu v prvním patře a z obývacího pokoje odcizil dva starobylé obrazy s podpisy malířů v celkové hodnotě 6 000 Kč. Mladík se majetkové trestné činnosti nedopustil poprvé, již v minulosti byl za krádež odsouzen. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování stíhá mladíka pro spáchání trestných činu krádeže a porušování domovní svobody. Vyšetřování probíhá na svobodě.

Neoprávněně užívá stáj pro koně

Pro spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření 26leté ženě ze Žatce. Ta totiž neoprávněně užívá hospodářskou budovu na pozemku jisté parcely v katastrálním území jedné obce na Lounsku jako stáj pro koně. Ačkoli jí to bylo zakázáno rozhodnutím Městského i Stavebního a vyvlastňovacího úřadu Žatec, přesto se tohoto jednání dopouští. Podezřelá byla k věci vyslechnuta a propuštěna na svobodu.

Počmáral chodbu v restauraci

Za milostný nápis, který vytvořil lihovým fixem na zdivu chodby jedné restaurace v Postoloprtech, bylo 19letému mladíkovi z Teplicka, ve zkráceném přípravném řízení, sděleno podezření ze spáchání trestného činu sprejerství. Tento skutek policisté u mladíka zjistili v souvislosti s šetřením k jiné trestné činnosti. Způsobená škoda byla odhadnuta na jeden tisíc korun.

Neoprávněně řídil traktor, navíc opilý

Ve čtvrtek, krátce před 15. hodinou, kontrolovali policisté na silnici mezi obcemi Panenský Týnec a Hříškov traktor zn. Zetor 4511. Zjistili, že jej řídí 53letý muž, který nevlastní řidičské oprávnění na žádnou skupinu motorových vozidel a je pod vlivem alkoholu. První dechová zkouška naměřila u traktoristy 1, 90 promile a druhá 1, 93 promile alkoholu v dechu. Muž byl zadržen a následně si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření hned ze dvou trestných činů: řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Téměř se čtyřmi promilemí řídil

Bez platného řidičského průkazu v České republice a navíc namol opilý, řídil 25letý cizinec motorové vozidlo zn. Ford Sierra. Ve středu ráno s ním přijel až z Benátek nad Jizerou do jedné žatecké firmy. Dopoledne potom v areálu této firmy naboural s uvedeným vozidlem do nákladové rampy. Při první dechové zkoušce naměřili policisté mladíkovi 3, 72 promile alkoholu a následně 3, 16 promile. Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté mladému cizinci podezření z trestných činů řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky.   

Další zprávy vyjdou až v úterý 21. 7. !!!

vytisknout  e-mailem